Nyheder

Spørgelysten var stor til åbent hus i Grådybet

DSC_0475-WEB.jpg

Aulaen på Rybners Gymnasium var stuvende fuld, da rektor Lars Andersen bød velkommen til åbent hus på STX og HHX. I sin velkomst understregede han blandt andet en af de store forskelle mellem folkeskolen og gymnasiet - henvendt til de kommende elever, sagde han:

- Vi giver jer ikke en uddannelse, som folkeskolen gør. Det er jer, der skal komme og tage en uddannelse. Det er en vigtig forskel fra folkeskolen.

Følg jeres mavefornemmelse
Line, der går på HHX, og Mads, der går på STX, fortalte om de to studieretninger og det sociale liv på Rybners. Og selvom der er stor forskel på de to gymnasier, så er Line og Mads dog enige om, at det er vigtigt at følge ens mavefornemmelse, når man skal vælge en ungdomsuddannelse.

- Følg din interesse. Mærk efter inden i – Hvad har du lyst til – Det er vigtigt understregede de begge.

Tid til spørgsmål
Og så var der ellers tid til at gå rundt i undervisningslokalerne og høre om de forskellige studieretninger, eller man kunne stille spørgsmål til de nuværende STX’ere og HHX’ere der gik rundt i røde og blå t-shirts med teksten ”spørg mig” på ryggen.

En af dem, der benyttede sig af den mulighed var Jacob Pedersen, der næsten er sikker på, at han vil på HHX.

­- Jeg vil gerne have nogle af de erhvervsøkonomiske fag som for eksempel afsætning. Jeg synes lidt, at STX er en tre-årig forlængelse af folkeskolen. Jeg har en bror, der går på EG, og jeg har snakket lidt med ham om valg af uddannelse, fortæller Jacob Pedersen.

Jacob_Pedersen-web.jpg
Jacob Pedersen overvejer HHX,
da han interesserer sig for de
erhvervsøkonomiske fag.

Daniel Eliasen studerede brochuren med STX grundigt, og det ender sandsynligvis med den matematiske linje.

- Nu skal vi hjem og snakke om det. Der er jo utroligt mange ting at vælge imellem. Men jeg tror også, det er vigtigt, at man lytter til sin mavefornemmelse, så det bliver Daniel, der kommer til at træffe den endelige beslutning, siger Daniels mor, Marianne Eliasen.

Daniel_Eliasen.JPG
Daniel Eliasen, th., studerer en brochure grundigt. Han regner med at vælge STX og den matematiske linje.

Fest og alvor

Og sådan fortsatte det lige til klokken 21.30 – en masse spørgsmål og svar røg over de opstillede caféborde. Silke Bang Andreasen og Emilia Johansen nåede at snakke med en 15 – 20 unge og deres forældre, og der var en klar tendens:

- Forældrene spørger mig ind til det faglige – Kan man vælge om, hvis man vil det? Hvilke fag har man på en bestemt studieretning? Kan man studere videre? og den slags faglige spørgsmål. De unge er mere interesserede i det sociale miljø – er der mange fester?, hvor kommer vi hen på studietur? Er det let at få nye venner? Den slags ting bekymrer de unge sig mere om, fortæller de to STX’ere fra 2.B.

Se flere fotos på Facebook.

Emilia_Silke.JPG
I løbet af aftenen snakkede Emilia Johansen tv. Og Silke Bang Andreasen med 15 – 20 kommende elever og deres
forældre. De unge vil vide noget om det sociale miljø, mens forældrene spørger ind til det faglige.

spørg_mig.JPG