Nyheder

Åbent hus på gymnasierne

Se flere fotos fra åbent hus på stx og hhx her.
Se flere fotos fra åbent hus på htx her.

Tirsdag aften valgte omkring 600-700 unge og deres forældre håndboldlandskampen fra til fordel for en aften på Rybners Gymnasium i Grådybparken. Lørdag formiddag åbnede gymnasiet igen dørene. Det samme gjorde Teknisk Gymnasium, og begge gymnasieadresser var velbesøgt.

I Grådybparken var alle sejl sat til for at informere de unge grundigt om de to gymnasieretninger, det almene gymnasium og handelsgymnasiet, og ikke mindst de vidt forskellige studieretninger, som gymnasierne tilbyder.

Samtidig fik de fremmødte et indtryk af de moderne rammer, som de to ungdomsuddannelser udfolder sig i, og de blev budt velkommen af rektor Lars Andersen, der glædede sig over det store fremmøde. Det samme gjorde de mange tilstedeværende lærere, studievejlederne og de gymnasieelever, der var med til at fortælle om deres hverdag på Rybners.

DSC_1401-lille.jpg

Eda fra 2.z og Jesper fra 2.e holdt et oplæg om gymnasielivet og de faglige udfordringer.

- Hvis man er en bogorm ligesom mig, er der masser af muligheder for fordybelse og personlig udvikling, fortalte Eda.

Jesper berettede blandt andet om det vigtige sociale liv på gymnasiet: - Der er masser af muligheder for at involvere sig. Sidste år vandt min klasse en kanotur i en konkurrence tilknyttet vores Sund og Rask-projekt. Det var en pænt fed tur! Og så har vi jo nogle suveræne fester. Om et par uger har vi Megafest, hvor Rybners Tekniske Gymnasium også deltager, og hvor tre af de hotteste navne på den danske musikscene skal optræde.

Untitled-2-lille.jpg

DSC_1424-lille.jpg

En tur på videnskabsstien
Missede man det første åbent hus, var der en ny mulighed lørdag formiddag, hvor Rybners Gymnasium i Grådybparken gentog sit åbent hus-arrangement - primært af hensyn til efterskoleelever, men alle interesserede var naturligvis velkommen.

Også Rybners Tekniske Gymnasium på Spangsbjerg Møllevej holdt sædvanen tro åbent hus med arbejdende stande og mulighed for at møde lærere, elever og studievejledere lørdag formiddag.

Her kiggede omkring 300-400 unge og deres forældre forbi til en snak om fag, studieretninger og fremtidige uddannelsesmuligheder.  I Teknodromen havde de mange videnskabsinteresserede elever opført "en videnskabssti", som gæsterne kunne følge og undervej få fortalt og demonstreret en hel masse. Der var også tid til kaffe, kakao og kage og en tur på egen hånd rundt på det moderne gymnasium.

DSC_1427-lille.jpg

 

 

DSC_1540 kopi-lille.jpg

DSC_1535 kopi-lille.jpg

DSC_1576 kopi-lille.jpg