Nyheder

Åbent hus på Rybners klæder elever på til at tage det rigtige uddannelsesvalg

Niels Hviid - rektor for STX - og Jens Frederik Justsen - rektor for HHX - stod klar ved indgangspartiet med en varm velkomst, imens musikkens smukke toner ledte den linde strøm af mennesker på plads i Aulaen.

Billede 1 Niels Hviid og Jens Frederik Justsen.JPG

Niels Hviid (tv) - rektor for STX - og Jens Frederik Justsen (th) - rektor for HHX – byder velkommen

 

Blå balloner, blå T-shirts, røde balloner, røde T-shirts… 

Det særlige ved Rybners gymnasium i Grådybet er, at STX og HHX er samlet under samme tag. Udover at danne gode rammer for fællesskab og et helt særligt studiemiljø, er det også en gode fagligt. Som elev på STX har man nemlig mulighed for at tage valgfag på HHX og vice versa.

Sofie Bjerg, der går i 9.klasse, fortæller, at det er en af årsagerne til, at hendes uddannelsesvalg falder på Rybners. Hun vil nemlig gerne kombinere en naturvidenskabelig retning på STX med valgfag i økonomi fra HHX. Ligesom Sofie er tvillingesøsteren Caroline Bjerg ikke i tvivl om, at STX er vejen at gå. ”Jeg kan slet ikke vente til, at jeg skal starte. Lige siden, jeg var i brobygning for 1 år siden, har jeg glædet mig til at begynde på Rybners”, lyder det fra den begejstrede Caroline.

Billede 2 Caroline og Sofie.JPG 

Sofie Bjerg (tv) og Caroline Bjerg (th) glæder sig begge til at starte på STX efter sommerferien.

Der er ikke noget at sige til, at naturvidenskaben fænger. Til præsentationen er pegepennen skiftet ud med en lårbensknogle fra en mammut og engagerede elever og lærer fortæller indlevende om, hvad det vil sige at have denne studieretning. Droneflyvning, feltstudier, fysikshow og loddekobler er blot få eksempler på, hvad undervisningen kan byde på.

Billede 3 Lårbensknogle.JPG 

Pegepennen er skiftet ud med en lårbensknogle

 

Det handler om den sidste bekræftelse

Uddannelsesvalget banker for alvor på døren, for valget skal tages senest d. 1. marts 2019. Elever iklædt SPØRG-MIG T-shirts stod klar til at svare på både store og små spørgsmål. Mark Fohlmann, Christian Villadsen og Marcus Ørum Madsen fra HHX var iblandt de frivillige. Deres oplevelse var, at gæsterne virkede afklarede og at det allermest handlede om at få bekræftet mavefornemmelsen.

Billede 4 Christian, mark, marcus.JPG

Christian Villadsen (tv), Mark Fohlmann (mf) og Marcus Ørum Madsen (th) fra Rybners HHX stod klar til at svare på spørgsmål

Jeppe Alberg var også tæt på at være afklaret, da han mødte op til Åbent hus. Med hjælp fra Louise Just fra HHX blev han 100% klar til at sætte sit kryds. Jeppe er vild med tysk og drømmer om at blive revisor. Fremtidsdrømmen leder ham mod HHX, hvor han kan kombinere det sproglige med økonomi.  

 Billede 5 Jeppe Alberg og Louise Just.JPG

HHX-eleven Louise Just (th) svarer på Jeppe Albergs (tv) spørgsmål