Nyheder

Underviser går efter titlen som Årets Kok 2015

Årets Kok er Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og årets begivenhed i den gastronomiske verden. Det er Danmarks største kokkekonkurrence med en samlet præmiesum på kr. 60.000.

rasmus2.jpg

Rasmus Errebo har haft en pause på syv år, siden han deltog i finalen sidste gang. Siden har han stiftet familie og derfor skiftet restauranten Kammerslusen ud med Rybners Tekniske Skole, hvor han underviser kommende kokke.

- Det skaber noget frirum, og det er i konkurrencerne, jeg finder noget inspiration. På den måde er det perfekt, også at skolen vil engagere sig i det, siger Rasmus Errebo, som bruger cirka en dag om ugen på at træne til konkurrencen.

Kokkeelev er assistent
Som assistent bruger han en af kokkeeleverne, Trille Lassen, som er i lære ved Henne Kirkeby Kro og mandag stiller op til DM for kokkeelever sammen med Ivan Iversen.

De 10 finalister har kvalificeret sig gennem en udvælgelse og senere en semifinale. Hver finalist skal inden for 6 timer og 25 min. tilberede en 3 retters menu og bedømmes på helhedsindtryk, harmoni og komposition, smag, nyhedsværdi og kreativitet, udnyttelse af hovedemner og råvarehåndtering.

- Jeg har ingen idé om, hvordan det skal gå denne gang, fordi det er så mange år siden jeg sidst har konkurreret på den måde, siger Rasmus Errebo, som bor i Ribe.

Med på kokkelandsholdet
Han har også fundet overskud til at være med på det danske kokkelandshold, hvor han begyndte for ni år siden, men også tog en pause fra mellem 2010 og 2013. I november deltog kokkelandsholdet i Culinary World Cup 2014 i Luxembourg med en samlet 10. plads ud af 30.