Nyheder

Pigernes hjemmebryggede Deer OL´ Beer smagte bedst

Sidste år blev det første fælles ølbrygningsprojekt for talenter fra tre af byens gymnasier afholdt. I år deltog syv øl-brygningshold - fire fra Rybners Tekniske Gymnasium og tre fra Rybners Almene Gymnasium. Esbjerg Gymnasium kunne i år ikke stille hold.

Som afslutning på projektet, der har strukket sig over et par måneder, mødtes eleverne i mandags til en ølsmagning, hvor vinder-øllen skulle kåres.

Gymnasieeleverne bedømte hinandens øl på lyden, når den åbnes, og med smagsprøver i glasset vurderede de herefter øllet på dets gyldne farve, konsistens, duft og smag, ligesom etiketten, historien og præsentationen også talte med i den samlede bedømmelse.

IMG_6132-lille.jpg

- Projektet er en brik i en række talentprojekter, der afvikles på gymnasierne. Hensigten med dette forløb har været at eksperimentere med ølbrygning på en måde, hvor eleverne udvikler uden en på forhånd kendt teori. Ingen har altså kendt udfaldene af forsøgene på forhånd, fortæller Lars Husum, der underviser i fysik og kemi på Rybners Tekniske Gymnasium.

Generelt var det ifølge gymnasielæreren nogle gode øl, eleverne havde brygget, så kampen om placeringerne var hård. Den øl, der faldt bedst i smag, var Deer OL´ Beer, som stx-holdet med Helena Barfoed og Emma Hansen har brygget. Pigerne vandt lige foran et andet stx-hold med Stinna Weisberg, Katrine Rønn og Kübra Yilmas, der har brygget øllen Rebels´Pale Ale.

Modsat sidste år var der altså ingen priser til htx-eleverne i år. Men interesserede elever får sandsynligvis en ny mulighed for at eksperimentere med den gyldne drik til næste års ølbrygningsprojekt.

IMG_6104-lille.jpg

IMG_6123-lille.jpg