Nyheder

100 flere elever er begyndt på Rybners Tekniske Skole

Stilhed. Selv om hundredvis af elever stod samlet om caféborde i den store sal Teknodromen på Spangsbjerg Møllevej og sad side om side ved bordene i Teknisk Skoles kantine på Storstrømsvej, herskede stilheden. Kun enkelte rømmede sig lidt, og tog sig så sammen til at sige noget til sidemanden. Sidemænd, som efterhånden vil blive kammerater. Men ikke på første skoledag. Første skoledag betyder nye omgivelser, nye indtryk, et nyt kapitel og en masse nye mennesker.

- Man er lidt nervøs, men det er spændende, siger Morten, som tager hul på en mekanikeruddannelse.

Faktisk var der i år hundrede elever flere end sidste år, som begyndte på grundløbet på Teknisk Skole, da skolen mandag den 4. august bød velkommen til over 600 nye elever.

web1.jpg
Den røde løber tog i mod de nye elever. 

Dermed er faldet i elevtallet på Rybners Tekniske Skole stoppet. Igennem mange år har tendensen i Esbjerg været som i resten af landet – søgningen til erhvervsskolerne faldt. Men også da skolen i januar tog imod nye elever, var elevtallet steget i forhold til sidste år.

For Mikkel, Morten og Christian er det dog ikke samfundsdebatten om kommende mangel på håndværkere, som har fået dem til at tage hul på henholdsvis uddannelsen til mekaniker og grundforløbet til Lager og Transport. Mikkel og Morten vil gerne rode med biler, mens Christian vil bruge grundforløbet på Lager og transport til at få kvalifikationer til at komme ind på redderuddannelsen. Han er et år for ung til at søge ind i år på redderuddannelsen, som han brænder for.

- Jeg vil gerne ud og hjælpe folk og køre hurtigt i ambulance. Der er meget action i hverdagen, forklarer han, før han rejser sig og følger med resten af sine holdkammerater til videre introduktion på sin nye uddannelse.

web5.jpg
Mikkel, Morten, til venstre, kommer direkte fra efterskole, mens Christian har været en tur om en landbrugsskole. Men det var ikke lige ham. 

web4.jpg
Der var også rød løber på Rybners Tekniske Skoles adresse på Storstrømsvej, hvor mekanikerelever og Lager og transportelever blandt andre går. 

web6.jpg
Lidt nervøs stemning på Storstrømsvej. 

web2.jpg
Kommende tandklinikassistenter. 

web3.jpg
Velkomst i Teknodromen