Nyheder

Kor og band fandt sammen om hit-sange

Temaet var ”Remember the 90’s”, da Foreningen Syng torsdag samlede ca. 2100 gymnasieelever fra 38 danske gymnasier til Operation Syng - et landsdækkende korstævne, der sluttede med åbne koncerter.

Meningen er, at elever fra hele Danmark synger de samme sange på samme tid, og målet med dagen er, at eleverne oplever den energi og sangglæde, der er forbundet med korsangen. Det så ud til at være lykkedes i Rybners store gymnastiksal, hvor elever fra Aabenraa Statsskole, Munkensdam Gymnasium, Esbjerg Gymnasium og Rybners indstuderede de fire sange  ”Mom in Love, Daddy in Space” af Kashmir, Nathalie Imbruglia’s ”Torn”, "Don't Look Back in Anger"af Oasis og Boyband-hittet ”Larger Than Life” med Back-street Boys under kyndig vejledning af korleder Christian Ronsfeld.

web-2.jpg

- Det er rigtig go' afveksling fra den normale undervisning, lød vurderingen fra Anna Lea Svarrer fra 2.E på Aabenraa Statsgymnasium. Modsat flertallet går hun og klassekammeraten Emma Asmussen ikke på en musiklinje eller har musik som valgfag. De nød blot den fællesskabsfølelse, der opstår i et kor.

Jesper Krause Sørensen spiller til daglig bas og guitar på musiklinjen på Esbjerg Gymnasium. - Det er fedt at prøve at synge korsang. En super oplevelse, konstaterede han.

Inde ved siden af øvede Rasmus Løhde med elever fra Rybners og Esbjerg Gymnasium, der havde dannet et band, som skulle bakke korfolkene op.

- Eleverne er virkelig gode. Jeg er meget tilfreds, lød det fra Rasmus Løhde.

Det kunne man da også høre på resultatet, der var fuld af energi, spille- og sangglæde.

web-1.jpg


Fakta
De syv værtsgymnasier for Operation Syng var i år Ordrup Gymnasium, Roskilde Katedralskole, Midtfyns Gymnasium, Rybners Gymnasium, Aarhus Statsgymnasium, Viborg Katedralskole og Aalborg Katedralskole.

Projektet er støttet af Statens Kunstråd.

Se mange flere fotos fra dagen på Facebooksiden for Rybners Gymnasium.

Læs meget mere om Syng på www.syng.dk og www.facebook.com/syng.dk

web-3.jpg