Nyheder

Jubilar har haft omskiftelig karriere på Rybners

Da Anette Fuglkjær som nyuddannet laboratorietekniker fra teknisk skole, blev ansat samme sted i en tidsbegrænset stilling var hun blot 23 år. Hun skulle ofte undervise studerende, som var ældre end hende selv. Alligevel blev hun en populær lærer blandt andet på grund af sine evner til at visualisere og forenkle svære emner. Da ministeriet stillede krav om, at alle undervisere på uddannelsen skulle være uddannet kemiingeniør besluttede skolen at betale eksaminerne ved teknikum.

web afk2.jpg

Kursuscentret voksede
Da laborantuddannelsen blev fjernet fra teknisk skole, sørgede chefen for kursusafdelingen, Olaf Rye Jensen, som i dag er vicedirektør for Rybners, for at hive Anette Fuglkjær med over i kursusafdelingen som ansvarlig for det virksomhedsopsøgende arbejde. Her var hun med til at skabe en udvikling, hvor kursuscentrets omsætning i løbet af cirka seks år voksede fra 12 til 60 millioner kroner om året.

Anette Fuglkjær havde på det tidspunkt fået familie med mand og to døtre, som gik i folkeskolen. Hele familien besluttede at hive et år ud af kalenderen, sælge huset og tage på jordomrejse. På trods af interne regler om, at ledere normalt ikke kan søge orlov, vurderede skolen, at Anette Fuglkjær skulle have muligheden for at komme tilbage på skolen efter jordomrejsen, fortæller vicedirektør Olaf Rye Jensen.

- Det viste sig at være en god beslutning. Anette kom tilbage fra jordomrejsen med en vitaminindsprøjtning og har skabt rigtig mange gode resultater for skolen siden, siger Olaf Rye Jensen.

Et af landets fem bedste praktikcentre
Da skolen skilte det virksomhedsopsøgende arbejde i kursuscentret fra praktikpladscentret, blev Anette Fuglkjær praktikcenterleder. I 2015 dokumenterede en rapport fra Deloitte bestilt af Undervisningsministeriet, at praktikpladscentret på teknisk skole i Esbjerg var et af landets fem bedste til at få skolepraktikelever ud i almindelige lærepladser. I 2014 fik Anette Fuglkjær også ansvaret for praktikpladsindsatsen på handelsskolen, da EUC Vest fusionerede med Rybners.

Kongstanken i praktikcentret er, at få skolepraktikeleverne ud i korte praktikker i virksomhederne, så de får en mulighed for at vise, hvad de kan. Det fører ofte til en almindelig læreaftale.

- Anettes store styrke er, at hun er megadygtig til at analysere tunge emner, tage det vigtigste ud og gøre det meget enkelt og visuelt. Hun er meget analytisk, siger Olaf Rye Jensen.

På grund af orloven har Anette Fuglkjær 25 års jubilæum på den lidt skæve dato den 20. maj.Det bliver fejret ved en reception på Rybners i Glassalen på Spangsbjerg Møllevej 72 fredag den 19. maj fra klokken 13 – 16.