Nyheder

Rybners vil fremover uddanne ambulancebehandlere

Flaget strøg til tops, og i morgen er der kage til samtlige medarbejdere på Rybners, Storstrømsvej, da nyheden rullede ind: Øvelsesambulancerne vil fortsat komme i aktion på skolen, hvor der fortsat skal uddannes reddere, eller ambulancebehandlere som det fremover kommer til at hedde.

Lige nu udbyder Rybners i Esbjerg den nuværende redderuddannelse vest for Storebælt, mens uddannelsen øst for Storebælt udbydes af Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød. Og sådan kommer det også fremover til at være, når de første elever på den nye erhvervsuddannelse til ambulanceredder sætter sig på skolebænken næste år.

Der har været stor spænding om, hvilke skoler der ville blive udvalgt, og efter en længere udbudsrunde har undervisningsminister Merete Riisager nu meldt ud, at det bliver i Hillerød og Esbjerg at ambulancebehandlerne skal uddannes.

Flag ved RCD

Klar til at gå i gang
- Vi er glade for at være blevet valgt og ydmyge over for den opgave, der nu venter med at få den nye uddannelse etableret, konstaterer afdelingsleder på Rybners, Anna Margrethe Gad.

Hun forventer, at der skal ansættes flere medarbejdere, men præcist hvor mange, kan hun endnu ikke sige. Det hænger også sammen med, at der venter en stor opgave i at opkvalificere de nuværende ambulanceassistenter.

- Hen over en årrække skal 600-700 ambulanceassistenter have en merituddannelse på ca. halvandet år, oplyser Anna Margrethe Gad.

Bakket op af regionen
Ansøgningen fra Rybners er blevet bakket op af Region Syddanmark, som anser det for samfundsøkonomisk fornuftigt at udnytte det eksisterende uddannelsessted, snarere end at etablere nye uddannelsessteder andre steder i landet.

- Udover at vi råder over ideelle faciliteter og alt det nødvendige udstyr, har vi gennem årene opbygget solide kompetencer og masser af knowhow. Og så har vi et rigtig godt samarbejde med UC Syd, hvor reddereleverne tager dele af den teoretiske undervisning og har mulighed for at træne samarbejde med bl.a. sygeplejersker og jordemødre, sammenfatter Anna Margrethe Gad.


Fakta:

  • De seneste år er der blevet uddannet omkring 70 elever på redderuddannelsen i Esbjerg med specialet ambulance
  • På landsplan forventes der at starte 220-250 elever på den nye ambulancebehandleruddannelse
  • Den nuværende redderuddannelse med specialet ambulance har en varighed på 3 år og 5 måneder inklusiv grundforløb
  • Den nye ambulancebehandleruddannelse får en varighed på 4 år og 7 måneder inklusiv grundforløb
  • Der er tæt på fuld beskæftigelse for ambulancereddere

IMG_5962-web.jpg