Nyheder

Elever udstillede arbejdsmiljø

Ved hjælp af kreative stande med udstillinger og konkurrencer viste eleverne, hvilke problemer der kan være med arbejdsmiljøet både på elevernes uddannelse og på deres kommende arbejdspladser – og ikke mindst, hvordan man håndterer problemerne.

Tømrerne havde stillet et stort stillads op for at sætte fokus på faldulykker og udstillede handsker, høreværn og andet sikkerhedsudstyr til arbejdet i branchen.

2.jpg

 

- Der er sket rigtig mange ulykker med tømrere der er faldet ned fra fire – fem meter, så det er relevant for os med sikkerhed på arbejdspladsen, fortalte tømrerelev Nicklas Mike Nielsen.

Der var kommet en masse flotte og informative stande ud af elevernes arbejde, så dommerkommitéen skulle tage en hård beslutning, da de som afslutning på arbejdsmiljødagen skulle kåre en vinder, en anden- og en tredjeplads.

Eleverne på Mad til mennesker havde blandt andet lavet et lykkehjul, som de besøgende kunne dreje for at svare på et spørgsmål om sexchikane og deltage i en konkurrence. Smedene viste sikkerhedsudstyr og film. Malerne viste nogle af de skader med ætsning og allergi, der kan komme ud af det, hvis man ikke tager de rette forhåndsregler. Og så videre.

1.jpg
Malernes stand

 

Men der var alligevel ikke tvivl blandt dommerne, om at det var frisørerne, der med en visuel og informativ stand og elever, som vidste alt om emnet, der skulle løbe med førstepladsen og de 2000 kroner til et socialt arrangement.

10.jpg
Yeah. Highfive til frisørerne, som vandt.

 

På andenpladsen kom tandklinikassistenterne, som havde lavet en stand om stikskader, og alle var topforberedte, involverede og aktive. De vandt 1500 kroner til et socialt arrangement.

6.jpg
Tandklinikassistenternes stand. 

 

Tredjepladsen på 1500 kroner tog murerne, som blandt andet viste murstenstænger, murerbaljer og andre ergonomisk skånende værktøjer.

3.jpg
Mad til menneskers stand. 

5.jpg
Elektrikernes stand.