Nyheder

Ministre, borgmesterkandidat og purung byrådskandidat bød velkommen på Rybners Gymnasium

De to gymnasieelever fra Rybners Gymnasium i Grådybet og aktive medlemmer i Venstres Ungdom, Johann Svane Jensen og byrådskandidat Maria Lagoni Andersen, fik tirsdag morgen følgeskab af erfarne partikræfter, da de uddelte valgmateriale ved gymnasiets hovedindgang.

Flankeret af borgmesterkandidat Jesper Frost Rasmussen, minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg fik Venstregruppen hilst på mange af de unge mennesker, der mødte ind kl. 8.

I aulaen kom udlændinge- og integrationsministeren efterfølgende med et oplæg om den danske integrationsindsats. De indbudte elever fra de samfundsfaglige klasser lyttede opmærksomt, mens ministeren gav sit syn på det mildest talt gennemdiskuterede emne.

Ikke-navngivet-1-web.jpgIMG_1016-web.jpg

- Hvad med drengen, der vokser op i ghettoen - hvilke muligheder har han, spurgte Støjberg og kom selv med et svar: - De er generelt ringe, blandt andet fordi han ikke rigtig kommer i kontakt med det danske samfund. Videre sammenfattede hun: - Vi har aldrig reelt turde forvente noget af dem, der kommer hertil. Så har vi håbet og sagt "det går nok i hvert fald med 2. generationsindvandrene", men det gjorde det ikke.

Debatten fortsatte ude i et klasselokale, hvor gymnasieeleverne benyttede sig af endnu en mulighed for at stille skarpe spørgsmål til Inger Støjberg. Forinden var de lokale byrådskandidater Jesper Frost Rasmussen og Maria Lagoni Andersen kort på scenen for at fortælle om, hvad de vil kæmpe for, hvis de bliver valgt.

- Jeg vil blandt andet kæmpe for at Esbjerg får flere videregående uddannelser. Det vil styrke byen som helhed og komme alle unge til gode, konstaterede ”gymnasiets egen” Maria Lagoni Andersen, der ikke overraskende gerne vil være de unges stemme i byrådet.

IMG_0964-web.jpg

IMG_0977-web.jpg