Nyheder

Mette Frederiksen lagde vejen forbi landets mest karakterløftende gymnasium

Sammen med de lokalpolitiske partifæller, byrådsmedlemmerne John Snedker og Anders Kronborg, lyttede Mette Frederiken blandt andet til det korte, personlige oplæg, som først Zenia fra 3.a og dernæst Jes fra 3.b gav, inden partiformanden selv kom med et indspark til forskellige uddannelsesproblematikker - herunder - naturligvis fristes man til at sige - debatten om manglen på håndværkere og hvad vi kan gøre for at uddanne flere faglærte.

Ikke-navngivet-4-web.jpgIkke-navngivet-3-web.jpgIkke-navngivet-2-web - Kopi.jpg

Undervejs kom debatten også til at handle om ordblindhed, og John Snedker kunne fortælle, at det er et område, Esbjerg Kommune fremadrettet vil have meget mere fokus på.

- Jeg har selv en datter, som er ordblindhed og ved, hvor meget de rigtige hjælpemidler betyder, lød det fra borgmesterkandidaten.

Netop de rigtige hjælpemidler og læringsmetoder ser det ud til at man gør brug af på Rybners Tekniske Gymnasium. I hvert fald er gymnasiet det tekniske gymnasium i landet, som er bedst til at løfte elevernes faglighed. Det viste den seneste undersøgelse, foretaget af Dansk Erhverv. Her har man undersøgt 190 gymnasiers evne til at løfte elevernes faglige niveau og taget højde for den enkelte elevs karakterer fra folkeskolen foruden blandt andet forældrenes uddannelse og jobsituation. 

Resultaterne viser, at selv når man tager højde for den statistiske usikkerhed, er der betydelige forskelle mellem de dygtige og dårlige gymnasiers evne til at løfte elevernes faglighed. På Rybners Tekniske Gymnasium får den gennemsnitlige elev bemærkelsesværdige 0,61 karakterpoint mere, end hvad man kunne forvente af eleverne i forhold til deres baggrund.

Se flere billeder her.

IMG_0264.JPG

 

IMG_0237-web.jpg

IMG_0288-web.jpg