Nyheder

Skibsmontør-elever har besøg fra USA

I maj var de fire danske skibsmontør-elever, Mads Hansen, Maher Erdeine, Regitse Pedersen og Kristian Veje, på et udvekslingophold til Bellingham Technical College, og nu er rollerne så byttet om, og de fire danske elever er værter.

- Det er virkelig spændende at opleve ligheder og forskelle mellem vores lande og uddannelsessystem. Vi har besøgt flere skibe, hvor de danske elever er i lære, og det slog os at medarbejderne har et utroligt afslappet forhold til deres chef, som de for eksempel gerne nyder en fredagsøl med. Alle virker glade og tilfredse. Sådan er det ikke i USA, beretter Matt Brugge, der også er fascineret af naturen i det flade Vestjylland.

DSC_1236-lille.jpg

To af de amerikanske elever er i gang med en uddannelse inden for området svejser/smed, mens de to andre følger en uddannelse inden for området diesel/lastbilsmotorer. Begge uddannelser er to-årige modsat de tilsvarende danske, der varer fire år.

- Udover at lære om andre kulturer får de unge også en bedre forståelse af det internationale arbejdsmarked, som de snart bliver en del af, vurderer underviser Jeff Curtis.

Det er syvende gang, han besøger Teknisk Skole, og hver gang kommer hans elever hjem med en masse indtryk af såvel social som faglig karakter.

Jeff Curtis har oprettet en blog, hvor han fortæller om udvekslingen og reflekterer herover. Adressen er www.jcurtis.org.

DSC_1234-lille.jpg
De fire amerikanske elever har boet hos deres værtsfamiler den første uge, mens hele gruppen denne uge bor i et lejet sommerhus. Fra venstre er det Griffin Breck, Blu Schwarzmiller, Jonathan Lawler og Matt Brugge.

DSC_1232-lille.jpg