Nyheder

Biologitime i zoo - med obduktion på programmet

Obduktionen er et helt nyt tiltag hos Givskud Zoo, som hidtil kun har været afprøvet på en 4. klasse.

Dyrlægen, som er knyttet til parken, havde sørget for, at to ponyer var blevet skudt, tømt for blod, og anbragt midt i anlægget, inden eleverne kom. Elevernes fulgte herefter en obduktion, hvor ponyen blev lukket op og hvert organ blev hevet ud, cirkuleret rundt blandt eleverne og undersøgt med tilhørerne forklaring omkring funktion og så videre.

- I starten var eleverne lidt tilbageholdende på grund af lugten fra den stadigt dampende pony og sikkert også den fremmedhed, der ligger i at se en 25 år gammel pony blive udstykket. Men dyrlægen var god til at drage os ind med humor - f.eks. i forhold til hvad på en pony, der kan smides på grillen, beretter biologilærer Jakob Nielsen, der sammen med Anders Ejlskov havde taget initiative til den

Zoo-1-lille.jpg
Eleverne blev lidt blege indimellem - især da øjnene kom ud og det ene punkterede. Men de klarede det generelt flot.

Der blev også tid til en rundtur i løveanlægget, og dyrepasserne ville være helt sikre på, at løverne ikke fik ekstra morgenmad, så eleverne blev talt et par gange.

- Vi havde praktisk taget en nogenlunde solskinsbadet løvepark for os selv, hvilket gjorde at eleverne trods gruppestørrelsen kunne få en intim kontakt med dyrene i parken. Denne ro, er jo ret svær at finde andre tider på året. Og med parken klædt i efterårets farver, var det bare herligt, lyder det fra Jakob Nielsen.

Resten af ekskursionen forløb med, at eleverne lavede oplæg i grupper vedrørende udvalgte arter.

Zoo-2-lille.jpg

Zoo-4-lille.jpg

Zoo-6-lille.jpg

Zoo-5-lille.jpg