Nyheder

Britannias kokke- og tjenerelever står for gourmetaften

Fem kokkeelever og tre tjenerelever på Hotel Britannia har fået en opgave ud over det sædvanlige. De skal arrangere og gennemføre en gourmet-aften med alt hvad dertil hører af menuplanlægning, vinsammensætning, kalkulationer og borddækning.

- Først og fremmest er det for elevernes skyld. Vi vil vise deres evner frem. Man glemmer lidt, at de har en stor del af æren, for det vi tilbyder på Britannia. Desuden er det en del af deres uddannelse, at de skal planlægge retter og stå på egne ben. De får lov til alting. Vi har sat rammerne - lokaler og råvarer - og så er det op til dem at fylde dem ud, siger Adam Malmø, som er kok og souschef i køkkenet.

restaurant.jpg
En del af elevholdet, som skal arrangere og gennemføre en gourmetaften på Hotel Britannia. Fra venstre: André Larsen, Patrick Holst, Freja Knudsen og Sanne Ottosen.

Det bliver til en seks-retters menu med vinmenu og ganefriskere samt kaffe med sødt. Og det vil blive noget ud over det sædvanlige, fortæller Kenneth Vejers, tjener og sommelier og souschef i restauranten på Hotel Britannia.

- Tjenereleverne bringer sådan noget som sabel og portvinstang ind. Det er ellers ikke ofte vi bruger det, siger han.
Dessert med gulerod

Dessert med gulerod
Kokkeeleverne har selv udviklet retterne ud fra årstidens råvarer. Og så har de testet og testet og testet, fortæller kokkeeleverne Freja Knudsen og Sanne Ottosen.

- Vi skal tænke på smag, konsistens, pynt og udseende og lave kalkulationer af, hvad det kommer til at koste, og hvad vi kan tage for det, fortæller Sanne Ottosen.

- Det bliver rigtig spændende. Vi skal ind og præsentere vores retter, siger Freja Knudsen, som blandt andet har planlagt en dessert med gulerod.

Nu kan kokkeeleverne ikke ændre på menuen længere, for tjenereleverne har fået den overbragt, så de kan sætte passende en vinmenu til. Det har fyldt meget, men nu er de i gang med at lave tidsplan og farveafstemme til sidste detalje, fortæller tre af tjenereleverne André Larsen, Patrick Holst og Lenny Nissen.

- Det er en god mulighed for selv at prøve at have styringen. Vi kan vise vores kompetencer. Det er også en træning i selv at stå for planlægningen fra ende til anden og selv have ansvaret, siger André Larsen.

De glæder sig.

- Det er en aften i vores navn. Det er et stort ansvar for os. De udlærte træder et skridt tilbage, og vi tager et skridt frem. Det er vigtigt for os at præstere, siger Lenny Nissen.

Prisen er afstemt i forhold til, at det er elever, som står for aftenen.

FAKTA
Britannias kokke- og tjenerelevers gourmetaften foregår den 18. maj fra klokken 18.

Den indeholder:

  • Velkomstdrink med snack
  • Seksrettes servering med vinmenu og ganerensere
  • Kaffe med sødt

Det koster 895 pr. kuvert. Billetter kan købes på www.billetten.dk
Eleverne er på forskellige niveauer i deres uddannelse til kok og tjener. Skoleforløbene tager de på Rybners Tekniske Skole.