Nyheder

Politiker gav handelsskoleelever studietur

Som politiker i Europaparlamentet har Christel Schaldemose (S) adgang til EU-midler til studieture for danske elever, som får muligheden for at opleve EU indefra. Efter en EU-debat på Rybners Handelsskole sidste år, valgte hun, at eleverne herfra skulle have turen til Bruxelles. 

bruxelles1.jpg
Gruppefoto af de heldige 25 elever som blev udvalgt til turen samt lærer Troels Iversen

Eleverne fra handelsskolen viste stor interesse. 125 søgte om de 25 pladser, og deltagerne blev valgt ud fra faglighed og fravær. Et hold på tværs af klasser kunne derefter drage mod Bruxelles. Deriblandt Muhammed Al-buraihi, som går i talentklassen, Casja Rubin og Trine Elvira Henriksen, som begge går på grundforløbet.

- Jeg kender ikke så meget til det politiske arbejde, og jeg kunne godt tænke mig at se, hvordan det virker, fortæller Casja Rubin.

Og det kom hun til. Eleverne fik et personligt møde med Christel Schaldemose, overværede en debat i Europaparlamentet og besøgte Det Syddanske EU-Kontor.

bruxelles2.jpg
På besøg ved Europaparlamentet - det var lidt sjovt at se det, som eleverne har set i tv, i virkeligheden.

- På forhånd tænkte man, at det ville blive lidt kedeligt, men det vendte sig fuldstændigt, for det blev meget spændende, fortæller Muhammed Al-buraihi.

- Vi fik et indblik i EU, så vi kan forstå, hvordan Europaparlamentet har indflydelse på vores hverdag, forklarer Trine Elvira Henriksen.

Christel Schaldemose fortalte om arbejdet på en måde så alle kunne forstå det, Det Danske EU-Kontor forklarede om de syddanske projekter, som det er med til at skaffe EU-midler til, blandt andet et projekt om miljørigtige færger, som interesserede Trine Elvira Henriksen meget, da hun bor på Fanø.

Derudover besøgte eleverne den danske ambassade, var på sightseeing og shopping i Bruxelles og hyggede sig på tværs af alder.

- Vi var blevet godt valgt ud, konstaterer Casja Rubin.

- Det var en superfin tur, opsummerer Trine Elvira Henriksen.

- Og det var nogle herlige lærere at være af sted med. De var sjove og hyggede sig sammen med os, indskyder Muhammed Al-buraihi.

Det var lærerene Troels Lynggaard Iversen og Lone Frank, som havde arrangeret og var med på turen.

bruxelles3.jpg
Der blev også tid til hygge og god mad på turen.