Nyheder

Kontorelever fik EU under huden i Bruxelles

bruxelles.jpg

De arbejder ofte med regler og love, som er vedtaget i EU. Som kontorelever i kommuner og andre offentlige administrative enheder var det som at dykke ned i baggrunden for de ting, da Rybners Handelsskole tog dem med på studietur til Bruxelles som en del af deres tredje hovedforløb. Det fortæller to af eleverne, Kate Hansen, som er kontorelev i Varde Kommune, og Kim Storegaard, elev i Esbjerg Kommune. Sammen med deres studiekammerater så de blandt andet EU-parlamentet og -kommissionen. 

På tur i Bruxelles

- Det har været godt og lærerigt. EU har tit været udgangspunktet for det vi arbejder med, så det er rart at få sat nogle billeder på, forklarer Kim Storegaard, som især synes det var spændende at se parlamentet.

- Man kunne næsten mærke diskussionerne i luften, siger han.

Større forståelse for EU
I løbet af studieturen talte de blandt andre med en politiker samt en diplomat fra det danske repræsentantskab. Det var alt sammen med til at give eleverne et andet og mere nærværende billede end det de ser i fjernsynet. Det har øget elevernes interesse for EU, fortæller Kate Hansen.

- I forhold til det arbejde vi forhåbentlig får, gør det, at man har set det, at man har en større interesse for det fremover, så det giver en større forståelse for EU, siger hun.

Og faktisk gav turen også inspiration til arbejdslivet.

- Det var overraskende, hvor meget administrationspersonale der var. Så det var måske også en mulighed for fremtiden, siger Kim Storegaard.

Når de ikke undersøgte EU’s mange facetter, fik de også tid til at smage på nogle af de belgiske øl og se på byens andre seværdigheder.

- Vi blev virkelig godt rystet sammen, konstaterer Kim Storegaard med et smil.

bruxelles3.jpg
EU-parlamentet