Nyheder

Erhvervsfolk og gymnasieelever var i Business Combat

I det it-baserede virksomhedsspil ”Business Combat” gælder det om at være bedst til at drive den samme fiktive virksomhed. Alle de værktøjer og teorier, som hhx-eleverne har lært, skulle derfor i brug. De 35 udvalgte hhx-elever, som alle har virksomhedsøkonomi på A-niveau, blev sammen med ti lokale erhvervsfolk fordelt på otte hold - eller virksomheder om man vil.

Erhvervsfolkene var inviteret af Deloitte, som var med til at finansiere eventen og i år også lagde lokaler til. Med deltagere fra blandt andet IAT, Sønderjysk Forsikring, Advokatfirmaet Thuesen Bødker & Jæger, Dansk Scanning med flere fik eleverne masser af nye input og ny inspiration. Slagets gang blev styret af Dennis Hougaard Poulsen, der driver virksomheden Welcome Management og det professionelle, it-baserede virksomhedsspil.

IMG_0554-web.jpg

Møder fremtidens arbejdskraft
Rundt om ved bordene blev der skruet og drejet på de forskellige parametre, og flere gange undervejs i spillet kunne holdene få et indtryk af deres egne og konkurrenternes formåen via de kvartalsmæssige opgørelser.

- Lige nu overvejer vi en prissænkning, og samtidig vil vi skrue ned for reklamebudgettet, oplyste Jonas Terp, seniorrevisor hos Deloitte, der sad med ved et af bordene. Han lægger ikke skjul på, at Deloitte - i lighed med flere af de andre deltagende virksomheder - har en ekstra agenda, som handler om elev- og traineerekruttering.

- Business Combat er en god og uformel måde at mødes med eleverne på. Vi lever os hurtigt ind i konkurrencen og får samtidig hilst på de dygtige unge mennesker.

Ved samme bord kunne Christoffer Hagen Pedersen fra 3.t ind imellem drøftelserne om strategi, prissætning, produktionsmængde, produktudvikling, reklame med videre konstatere, at spillet er håndgribeligt og virkelighedsnært. - Det er spændende at se, hvilke konsekvenser vores handlinger har, fastslog han.

Holdfoto-2-web.jpg
Erhvervsspillet blev afviklet over otte runder, der hver svarede til et kvartal. Ved spillets udgang havde Hold 5 skabt det største overskud. Holdet bestod af Morten, Daniel og Mathilde fra 3r, Simon og Morten fra 3.v, Frederik fra 3.i og Stig Petersen fra Deloitte.

IMG_0559-web.jpg
Eleverne fik rig mulighed for at komme med deres overvejelser og tanker.