Nyheder

HHX-elever dystede mod lokale erhvervsfolk i virksomhedsspillet Business Combat

Business Combat er en årligt tilbagevende begivenhed på Rybners Handelsgymnasium, men i år fik arrangementet ikke så lidt mere kant, idet ca. 20 personer fra erhvervslivet havde sagt ja til at rive det meste af en dag ud af deres travle kalender for at deltage i konkurrencen sammen med ca. 30 handelsgymnasie-elever. Slagets gang blev styret af Keld Nørgaard, der driver virksomheden Welcome Management og har over 20-års erfaring med det professionelle, it-baserede virksomhedsspil.

Fordelt på otte hold - fire med gymnasieelever og fire med erhvervsfolk - gik holdene på lige fod i gang med at dyste om at være bedst til at starte og drive en fiktiv virksomhed over en periode.

DSC_0069-lille.jpg
Bagermester, bankdirektør, marketing manager, revisor, selvstændig inden for pr.. Spændvidden på erhvervsholdene var stor.

DSC_0068-lille.jpg

Virkelighedsnært
- Det er fedt, det er så virkelighedsnært, konstaterede Mathias fra HH3J, indimellem drøftelserne med holdkammeraterne om, hvordan deres strategi vedrørende prissætning, produktionsmængde, produktudvikling, reklame med videre skulle tilrettelægges og hvordan de skulle forholde sig til kriser og konjuktursvingninger.

Rundt om ved bordene blev der skruet og drejet på de forskellige parametre, og flere gange undervejs i spillet kunne holdene få et indtryk af deres egne og konkurrenternes formåen via de kvartalsopgørelser over blandt andet markedsandele og resultater, som Keld Nørgaard genererede til dem.

- Det er spændende at møde folk fra andre brancher, der tænker anderledes. Man bliver skubbet lidt til, og det tror jeg er sundt, lød det fra en af de deltagende erhvervsgæster, Lasse Mortensen, marketing manager hos Stennevad A/S.

Samarbejdet med erhvervslivet kom op at stå via en aftale med Spar Nord og Deloitte, der begge havde inviteret nogle af deres erhvervskunder. Udover muligheden for at netværke og få nye input gav arrangementet erhvervsfolkene mulighed for at spejde efter kommende elever. Så for eleverne handlede dagen også om, at gøre et godt indtryk på deres måske kommende arbejdsgiver.

DSC_0066-lille.jpg
DSC_0070-lille.jpg
Holdene dystede om at være bedst til at drive en fiktiv virksomhed, der producerer en docking station med højtalere.

Vinderholdet blev et erhvervshold, som bestod af Lasse Mortensen fra Stennevad, Michael Mikkelsen fra Guldbageren, Henrik Tønder fra EfB, Humle Pugh fra Advodan og Bettina Goth Häggqvist fra Alle Tiders Vikarservice.

Holdet havde et overskud på 1.783.540 kr. ved spillets afslutning - meget tæt på rekorden på landsplan, men ikke nok til at sætte en ny rekord.

Det bedste elevhold havde et overskud på 1.595.936 kr. og bestod af Emma Hedeager fra 3g, Nicolaj Højbjerg fra 3j, Nicolai Lausten fra 3c og Jeppe Nielsen fra 3d.

Præmien til vinderholdene var en æske chokolade, men æren var nok den vigtigste præmie.

Vindergrupperne-lille.jpg
De to vinderhold blev præmieret med chokolade.