Nyheder

Erhvervsfolk var friske på en Business Combat

Torsdag fik hhx-eleverne, der har virksomhedsøkonomi på A-niveau, selskab af erfarne erhvervsfolk fra byens virksomheder. På blandende elev/erhvervshold dystede de om at være bedst til at drive en fiktiv virksomhed, der sælger kameraer.

Erhvervsfolkene var inviteret af Deloitte og Sydbank, som var med til at finansiere eventen. Med repræsentanter fra blandt andet Viking, Advodan, Portlands og Tekt Arkitekterne fik eleverne masser af nye input og ny inspiration. Slagets gang blev styret af Keld Nørgaard, der driver virksomheden Welcome Management og har over 20-års erfaring med det professionelle, it-baserede virksomhedsspil.

Uformel networking
Rundt om ved bordene blev der skruet og drejet på de forskellige parametre, og flere gange undervejs i spillet kunne holdene få et indtryk af deres egne og konkurrenternes formåen via de kvartalsmæssige opgørelser.

- Det er spændende at se, hvilke konsekvenser vores handlinger har. Spillet virker meget realistisk, og samtidig kan vi koble vores teori på, konstaterede Emma Petersen fra 3.V ind imellem drøftelserne med holdkammeraterne om, hvordan deres strategi vedrørende prissætning, produktionsmængde, produktudvikling, reklame med videre skulle tilrettelægges.

- Business Combat er en god og uformel måde at mødes med eleverne på, lød det fra en af de deltagende erhvervsgæster, Mikael Grosbøl, partner hos Deloitte. Han lægger ikke skjul på, at Deloitte - i lighed med flere af de andre deltagende virksomheder - har en ekstra agenda, som handler om elev- og traineerekruttering.

Se flere fotos på Facebook.

Combat 2-lille.jpg

 

Eleverne fik rig mulighed for at komme med deres overvejelser og tanker i spillet.

 

Combat 1-lille.jpg
Erhvervsspillet blev afviklet over otte runder, der hver svarede til et kvartal. Ved spillets udgang havde Hold 1 skabt det største overskud. Holdet bestod af Gitte Grandt og Helena Wolf fra 3C, Emil Hoffenzits og Simone Bitsch fra 3D, Thue Hvid Olesen fra 3E, Leif Lassen, indehaver af Leif Lassen Erhverv, og Søren Riis fra Vello Scandinavia A/S (ikke med på billedet).