Nyheder

Cecilie er et af Rybners gymnasietalenter

I dag dimitterer 204 gymnasietalenter fra Akademiet for Talentfulde Unge i region syd. Det sker med bobler, musik, taler og diplomoverrækkelse på Munkensdam Gymnasium i Kolding. Cecilie Høj fra 3c på Rybners Tekniske Gymnasium er et af disse talenter.

Akademiet for Talentfulde Unge er et 2-årigt talentprogram for gymnasielever, der besidder et akademisk potentiale. Med henblik på at få intellektuelle udfordringer og erfaringer, deltager gymnasieleverne i forskellige workshops, virksomhedsbesøg og foredrag – arrangementer der ligger ud over elevernes almindelige undervisning.

Cecilie.jpg

Kvik og beskeden elev
I sin fritid er Cecilie Høj som ethvert andet ungt menneske: Hun er sammen med sin kæreste og venner, tager kørekort, spiller elguitar og passer sin undervisning på teknologi-linjen på Rybners Tekniske Gymnasium.  

Der er ingen store armbevægelser eller rosende ord om egne præstationer, når Cecilie fortæller om sin deltagelse i akademiet. Hun er endda ikke sikker på, at hendes klassekammerater er klar over, at hun de sidste to år har været en del af akademiet.

- På akademiet har vi alle et højt fagligt niveau og vi er seriøse omkring vores skole. Jeg er ikke flov over at være med i akademiet – jeg har bare aldrig fortalt det til mine klassekammerater… Jeg tror kun nogle enkelte ved det, siger hun.

I dag får Cecilie sit diplom – et bevis på at hun har gennemført akademiprogrammet. Det har været to gode år, synes Cecilie som især har været glad for de værktøjer talentakademiet har givet hende:

- Jeg har fået rigtig meget ud af de workshops, hvor vi har lært om læringsmetoder og om hvordan man bliver en god fremlægger. Og så er jeg selvfølgelig blevet rustet socialt og fagligt, og jeg har lært at arbejde sammen med mennesker, der besidder nogle andre kompetencer og færdigheder.

Akademisk potentiale
Jane Hansen er projektleder på Akademiet for Talentfulde Unge og finder det vigtigt at akademisk talent i alle afskygninger plejes og udvikles:

- Det fantastisk at se hvordan de unge mennesker blomstrer, når de bliver inspireret og udfordret i selskab med andre videns-entusiaster. Og netop derfor er akademiet vigtigt, understreger hun.

Mødet med andre dygtige gymnasielever er også noget af det Cecilie har været særligt glad for:

- Det har været hyggeligt at møde ligesindede, som også har gået op i at studere. Og så har det været sjovt arbejde sammen med fx meget kreative mennesker. Jeg kommer virkelig til at savne akademiet, slutter Cecilie.

Fra Rybners Tekniske Gymnasium dimitterer også: Jon Skov Pedersen, Michael Iversen, Jens Holmegaard og Frederik Lerbjerg Aagaard.