Nyheder

Nye certificeringer: Kvalitet, miljø og sikkerhed dokumenteret

certifikaterMed tre nye certificeringer (ISO9001, ISO14001 og ISO18001) har Rescue Center Denmark slået fast, at kvalitet og sikkerhed kommer i første række. De tre nye certifikater er specifikt målrettet vind- og olie-/gasbranchen, hvor sikkerhed og kvalitet går forud for alt andet. Derfor er det nødvendigt, at Rescue Center Denmark dokumenterer, at centret i samme grad prioriterer sikkerhed og kvalitet og lever op til disse standarder, altså arbejder specifikt og målrettet med at forbedre indsatsen, forklarer John Møller Jensen, som er konsulent ved Rescue Center Denmark.

- Med certifikaterne kan vi overfor vores kunder dokumentere, at vi arbejder seriøst inden for de områder. Når man arbejder med vind og offshore, er det nødvendigt. Kunderne har en forventning om, at der er styr på det, fortæller han.

Brugbart redskab
For at erhverve certifikaterne har Rescue Center Denmark været alle sine procedurer igennem og er set efter i sømmene af DNV. Det har været vigtigt at sikre, at medarbejdere og ledere kan bruge certificeringerne i det daglige arbejde.

- Det væsentlige er, at medarbejderne skal tage det til sig og arbejde efter det. Vi har arbejdet på at skabe optimale processer, så det ikke bliver en papirkrig for medarbejderne, men et brugbart redskab. Vi har udviklet det til styringsredskaber, som sætter handlinger igennem. Vi får klarlagt, hvad problemerne er, og så retter vi det, forklarer John Møller Jensen.

Rescue Center Denmark er i forvejen godkendt til Basic Safety Training efter GWO-standarderne (Global Wind Organization), som dokumenterer, at centrets undervisning i sikkerhed og højderedning lever op til kravene i denne standard.

De tre nye certifikater:

  • ISO9001: Kvalitetsledelse - politik og mål inden for kvalitet. Dokumentation af, hvilken kvalitet, man tilbyder kunderne. 
  • ISO14001: Miljøledelse - miljøstyring og miljøforbedringer - CO2-udslip, ressourceforbrug, brug af de rigtige leverandører mv. 
  • ISO18001: Arbejdsmiljø - forbyggende indsatser, risikovurderinger mv.