Nyheder

Chilenske app-udviklere og tekniske gymnasieelever drager fordel af hinanden

App'en "Kappo - become the best cyklist in the world" er et spil, der skal anspore cyklister til at cykle mere. Dens formål er at gøre det sjovere at cykle ved at deltage i det mobile spil, hvor man dyster med cyklister fra hele verden om at ligge højest på ranglisten. Jo mere man cykler, jo flere point får man, og jo mere udstyr (superpowers) kan man "købe" i spillet. Samtidig måler app'en alt fra vejret til de antal hop, man har foretaget på turen (nok mest hvis man kører på mountainbike).

- Vi har næsten lige udgivet Kappo i App-store, og nu arbejder vi på at udvikle en version til Android. Vi har rundet 1000 brugere og får ca. 100 nye brugere fra hele verden om dagen, fortæller Iván Páez, der er iværksættervirksomheden KPOs programmør og administrative direktør. De andre tager sig af design og brugeradfærd, økonomi og marketing.

Interessant for flere studieretninger
Underviser på Rybners Tekniske Gymnasium, Jeppe Moritz Led, har indledt et samarbejde med de fire chilenske app-udviklere, som indebærer, at de kommer ud på gymnasiet og holder foredrag om hele den proces, det kræver at udvikle en app, og hvordan de har opstartet virksomheden. Efterfølgende vil nogle af gymnasiets elever blive inviteret ud til det nyetablerede erhvervsprojektområde Next Step City i Kjersing, hvor den chilenske gruppe har kontorlokaler. Den aftale de har med blandt andet Region Syddanmark gør det muligt for dem at være i Danmark i seks måneder. De ankom i januar - kort tid efter, at de havde fået ideen til cykelspilsapp'en.

- KPO vil gerne have mere samarbejde med brugerne, for der er ingen, der vil investere i apps uden mange brugere, og vi kunne godt tænke os mere samarbejde med iværksættere for at lære om, hvad det kræver at starte ny virksomhed og hvordan man kommer fra idé til færdigt produkt, uddyber Jeppe Moritz.

Da app-udviklingen ikke mindst handler om it, vurderer han, at chilenernes arbejdsproces er interessant for studieretningen matematik/informationsteknologi/programmering. Men også studieretningerne kommunikation/it/engelsk/psykologi og teknologi/design/innovation kan få meget "real life"-viden ud af samarbejdet med chilenerne, der i øvrigt også har været forbi Silicon Valley i San Francisco for at forbedre deres app.

Lær mere om app'en på kappo.bike

team_kpo-1-lille.jpg
Design Cykler stiller cykler til rådighed for de fire chilenske app-udviklere, så de selv kan cykle til og fra arbejde og teste deres app.

team_kpo-2-lille.jpgDe chilenske iværksættere trives i Next Step City erhvervsområdet. Fra venstre er det Javier Doering, Nicolás Mancilla, Iván Páez og Javier Ramirez.