Nyheder

Fremtidens entreprenører har noget på hjerte

Se flere billeder på Facebook.

I alt 277 innovative elever fra handelsgymnasierne i Ribe, Varde, Grindsted og Esbjerg, fordelt på 73 elevvirksomheder, var tilmeldt mesterskabet. Samtidig havde ikke færre end 53 dommere fra det esbjergensiske erhvervsliv afsat en dag til at lytte, bedømme og give feedback.

På Rybners Handelsgymnasium har eleverne siden skoleårets start arbejdet tværfagligt med deres projektvirksomheder i fagene virksomhedsøkonomi, afsætning og innovation. Her formår underviserne Jesper Heiberg og Anne Marie Sørensen ifølge eleverne at smitte dem med deres store engagement.

Sidste år gjorde klassen 2.c rent bord og løb med alle præmierne. I år deltog der fem grupper fra klassen. De kommer takket være tværfagligheden og de engagerede undervisere hele vejen rundt om det at være entreprenør, få en god idé, lave markedsundersøgelser og så videre.

IMG_0053.JPG

Merværdi til nødhjælpskasser
Ved en af de mange stande står Mikkel Gadgaard, Christian Nim, Morten Vibe-Hansen og Matilde Nielsen fra 2.c. De kalder deres virksomhed for Learn-BOX. Deres idé er i konkurrencen grupperet under ”Society and Globalization” og retter sig mod det grønne segment.

- Vi vil tilbyde nødhjælpskasser, hvor der for at udnytte pladsen er påført tryk på indersiden. Tanken er, at det skal køre som en non-profit virksomhed, finansieret gennem virksomheder med et socialt ansvar, forklarer Matilde Nielsen.

Gruppen har udviklet en prototype, der viser hvordan man kan trykke spil, læringsværktøjer og litteratur på indersiden af nødhjælpskassen. På den måde får kassen en merværdi for særligt børn i de mest udsatte områder og flygtningelejre. Til at præsentere ideen har de udviklet både brochure og hjemmeside, lige som de naturligvis har udarbejdet budget og forretningsplan med mere.

IMG_0060.JPG

Fra havfald til brugskunst
I virksomheden Reoc - navnet er en sammentrækning af ”Reviving the oceans” - arbejder Oliver Ebsen, Emil Hviid Pedersen og Emil Pape Vestergaard med ”havfald”, altså affald fra havet.

- Vores idé går ud på at smelte havfald, primært plastic, om til boliginteriør og brugskunst, som vi vil sælge videre til Imerco og lignende butikker, beretter Emil Pape Vestergaard.

Med hjælp fra Rybners Tekniske Gymnasium og en plasticekspert, der blandt andet er ekstern lektor på Aalborg Universitet Esbjerg, har gruppen udviklet en prototype, der helt konkret viser ideens potentiale.

- Vi har indgået et samarbejde med ”Ren Strand Fanø” - et lokalt initiativ, som indsamler store mængder havfald. Tre procent af overskuddet skal gå til dem. Samtidig håber vi også at få et samarbejde med kommunerne op at stå, oplyser Emil Hviid Pedersen.

I første omgang forestiller de ambitiøse hhx’ere sig at lægge ud med produktion af en lokal produktserie, helt oplagt fra Vadehavsområdet, men på sigt ser de også muligheder i at internationalisere konceptet.

Fire minutter
I et lokale er Simone Jensen og Emma Louise Petersen fra 2.E ved at forklare deres koncept for to koncentrede dommere. De har fire minutter.

- Vi vil udvikle en madkasse med vakuum, så maden holder sig frisk. Vi forestiller os, at den kan sælges i bl.a. Bilka og Føtex, hvor man på en skærm kan se en film, som viser hvordan kassen kan bruges. Målgruppen er meget bred, forklarer de blandt andet.

Folkeskoleeleverne fra Da Vinci Linjen på Bohrskolen var inviteret med som tilskuere til den store konkurrence. De kårede den idé, som de syntes bedst om, og det blev gruppen ”Vis min dag” fra 2.C på Rybners Handelsgymnasium. Det viste sig da også, at gruppen endte på en samlet andenplads i konkurrencen.

IMG_0103.JPG

Fakta

  • Konkurrencen Company Programme, tidligere kendt som Young Enterprise, afholdes af Fonden for Entreprenørskab.
  • Som landsdækkende konkurrence for landets ungdomsuddannelser har Company Programme samlet flere end 4.000 deltagere på landsplan, som alle dyster med deres eget unikke produkt.
  • Formålet med konkurrencen er at samle landets iværksætterspirer med passion og drive, og at give dem et realistisk indblik i den proces, man gennemgår for at blive selvstændig eller realisere den gode idé.

Samlet 1. plads:  

CleanCover fra Erhvervsgymnasiet Grindsted

Samlet 2. plads:

Vis Min Dag fra Rybners Handelsgymnasium

Samlet 3. plads:

Costheon fra Rybners Handelsgymnasium

Sporvinderne:

Business & Service: Costheon fra Rybners Handelsgymnasium

Trade & Skills: pHlaster fra Rybners Handelsgymnasium

Society & Globalization: CleanCover fra Erhvervsgymnasiet Grindsted

Science & Technology: Rolling Energy Fra Varde Handelsgymnasium


Regionsmesterskabet i Syddanmark finder sted i Kolding den 14. marts. Videre til Regionsmesterskabet er:

Business & Service

Costheon fra Rybners Handelsgymnasium

Just fra Erhvervsgymnasiet Grindsted

Bovell fra Rybners Handelsgymnasium

Fun-Tech fra Varde Handelsgymnasium

Trade & Skills

pHlaster fra Rybners Handelsgymnasium

Body’n’BOX fra Erhvervsgymnasiet Grindsted

REOC fra Rybners Handelsgymnasium

UNI-six fra Rybners Handelsgymnasium

Society & Globalization

CleanCover fra Erhvervsgymnasiet Grindsted

Vis min dag fra Rybners Handelsgymnasium

Remember fra Rybners Handelsgymnasium

Fuelsplit fra Rybners Handelsgymnasium

Science & Technology

Rolling Energy fra Varde Handelsgymnasium

Zip It fra Varde Handelsgymnasium

JustToBeSafe fra Varde Handelsgymnasium

Tempus Tech fra Varde Handelsgymnasium