Nyheder

Rybners var suveræne til Syddanmarks største iværksætterforløb

Særligt klassen hh2c var knivskarpe: Gruppen Chip mi tog førstepræmie og 5.000 kr., Meat Life extender tog andenpræmien og 3.000 kr., og Find Hjem løb med tredjepræmien på 2.000 kr.

Derudover blev Meat Life extender præmieret med 2 x 1000 kr. for henholdsvis ”Bedste strategi” og ”Bedste produktudvikling”. Chip mi blev vurderet til at have ”Bedste økonomi” og modtog ligeledes 1000 kr., og endelig blev MyAirport fra hh2j” kåret som gruppen med ”Bedste marketing”.

De præmierede grupper er alle sikre på at gå videre til regionsmesterskabet i Syddanmark, og derudover går en række andre hold fra Rybners Handelsgymnasium også videre i konkurrencen.

Sidste år løb virksomheden SubReader med Danmarksmesterskabet og sidenhen blev de også kåret som Europamestre hvor 36 lande var repræsenteret. Bag SubReader, som er en app, der læser undertekster på film og tv højt for ordblinde, står bl.a. Anders Bredgaard Thuesen fra Rybners Gymnasium i Esbjerg.

Flere unge bliver iværksættere
I dag er der dobbelt så mange unge, som springer ud som iværksættere, end der var i 2009.

- Vores undersøgelser af undervisning, der involverer innovations- og iværksætteroplevelser i undervisningen, viser, at de unge i højere grad bliver iværksættere og innovative medarbejdere i fremtiden. Derfor afholder vi bl.a. Company Programme – Young Enterprise, som i år gav over 1000 unge studerende i Syddanmark muligheden for at udvikle og starte egen virksomhed, fortæller Mikkel Jensen, som er regionsleder i Fonden for Entreprenørskab – Syddanmark.

Vindere-web.jpg
Bagerst fra venstre: Jesper, Emil, Stine, Sofia, Pernille, Stine, Maria, Mikkel og Lasse. Forrest fra venstre: Kathrine, Mathilde, Julie og Emma.

image2-web.jpg

image1-web.jpg