Nyheder

Kokkeelever på vej mod DM

cphfoodfair.jpg
Koncentration

Trille Lassen og Ivan Iversen sveder i køkkenet på Rybners Tekniske Skole. På mandag går det løs til DM for kokkeelever ved Copenhagen Food Fair. Her skal de to vestjyske kokkeelever konkurrere med kokkehold fra ti andre skoler i landet. For 12 uger siden afslørede Copenhagen Food Fair, hvilke grundelementer eleverne skal opfylde, og siden har de to elever sammensat menuen og trænet og trænet og trænet i et af køkkenerne på Rybners Tekniske Skole.

- Jeg gør det blandt andet for at lære noget. Det er en anden måde at arbejde på, så vi lærer noget andet, fortæller Ivan Iversen.

Får lov at være kreative
Normalt er eleverne vant til, at enten lærerne eller deres arbejdsgiver besidder det kreative råderum. På skolen skal de lære at lave de klassiske retter. Men til konkurrencen har Trille Lassen og Ivan Iversen selv stået for udvikling af retterne. Copenhagen Food Fair stiller nogle betingelser: Forretten skal bestå af en nyfortolkning af en klassisk fransk ret Bonne Femme. Hovedretten skal være med svinekæber og de skal bruge glasering. Desserten er en såkaldt black box, eleverne ved ikke, hvad de skal lave. Derfor har de under træning øvet sig på at lave forskellige desserter.

- Vi får lov til at lave vores egen form for mad, til at være kreative. Det er spændende at være med til. Man lærer noget nyt, siger Trille Lassen.

cphfoodfair4.jpg
Præcision

Helt alene har de dog ikke været om den kreative proces. De har fået opbakning og hjælp af både deres underviser Flemming Overgaard og deres arbejdsplads Henne Kirkeby Kro, hvor de begge er ansat som elever.

Har tidligere vundet bronze
I november deltog de i Young Chef, hvor de kom hjem med en bronzemedalje. Denne gang satser de også på en god placering.

- Vi vil meget gerne på podiet. Men der er mange dygtige derovre, blandt andre de forsvarende mestre fra Kolding, som igen stiller op, lyder det ydmygt fra Ivan Iversen.

Det er en af de sidste konkurrencer for kokkeelever Ivan Iversen kan deltage i. Når DM til Copenhagen Food Fair er overstået på mandag, skal han i gang med sin svendeprøve. Trille Lassen kan få flere chancer. Hun afslutter sin uddannelse til september 2016.

cphfoodfair2.jpg
Hygge under arbejdet