Nyheder

Danmarks første EUX Business-elever klar til elevplads

Rybners Handelsskole blev som en af de første skoler i landet godkendt til at tilbyde EUX-uddannelsens studiekompetencegivende år, og dermed kan skolen som en af de første i Danmark sende 39 EUX’ere ud på arbejdsmarkedet.

EUX på handelsskolen er bygget op med to år på skolen, dels to grundforløb, dels et år, hvor eleverne opnår studiekompetence, hvorefter eleverne skal have en elevplads i to år for at gøre EUX-uddannelsen færdig.

- Det er elever med en højere faglighed på grund af teori på et højt niveau, og vi synes, at de har klaret det at være de første på en helt ny uddannelse flot, fortæller Lars Katzmann, som er vicedirektør på Rybners.

EUX-eleverne skal nu i gang med at søge elevplads på kontor, med shipping og spedition, i butik, eller som sælger eller indkøber. Hvis de ikke kan finde en elevplads, kan de vælge at læse videre. Nogle af eleverne har allerede fundet en elevplads.

Selv om eleverne efter de to første år på handelsskolen, som svarer til en HF, kan komme ind på videregående uddannelser, er EUX-uddannelsen først færdiggjort efter to års bestået elevtid i en virksomhed eller organisation.

Program den 24. juni kl. 10 – 12 på Rybners Handelsskole, Svendsgade 19 – 21:

  • Velkomst & dimissionstale af Uddannelseschef Marianne Kirk Nielsen
  • Fællessang
  • Uddeling af beviser
  • Uddeling af legater
  • Fællessang
  • Afslutning

dimission4.jpg
Fra en tidligere dimission på Rybners Handelsskole