Nyheder

Danmarksmester for anden gang og på vej til Abu Dhabi

For anden gang blev malerelev Rebekka Guldbrand Vedstesen kaldt op på den store scene til DM i Skills efter at være kåret som Danmarksmester inden for sit fag. Dermed skal hun repræsentere Danmark til verdensmesterskaberne WorldSkills, som foregår i Abu Dhabi til oktober.

- Jeg er helt vild glad og rørt. Det betyder så meget for mig, og det er bare helt vildt fedt. Jeg havde ikke regnet med det, fordi det var så svært at vurdere, hvem der var bedst. Jeg har kæmpet så hårdt for at komme så langt, så jeg var blevet meget ked af det, hvis det ikke gik godt. Men det gjorde det heldigvis. Så nu glæder jeg mig bare sindssygt meget til at komme vil VM i Abu Dhabi, siger Rebekka Guldbrand Vedstesen.

rebekka.jpg
Undervisningminister Merete Riisager overrakte diplomet til Rebekka Guldbrand Vedstesen.

Hun bor i Ansager og er i lære ved Malermester Kurt Skovdal i Tistrup. Udover at vinde DM i Skills sidste år, vandt Rebekka Guldbrand Vedstesen Nordiske Mesterskaber i efteråret. I hele januar har hun øvet 37 timer om ugen op til DM i Skills sammen med to andre elever fra Rybners Tekniske Skole. For første gang havde skolen tre elever med i Danmarksmesterskaberne. Og det var ikke kun Rebekka Guldbrand Vedstesen, som tog hæder med hjem fra Aalborg.

arbejdsmiljøprisen.jpg
Zenia Lindberg Hansen lyser op i midten af vinderne af arbejdsmiljøprisen fra de forskellige fag.

Zenia Lindberg Hansen vandt arbejdsmiljøprisen for at have styr på et sundt og godt arbejdsmiljø. Med prisen fulgte 3000 kroner, som skal bruges på sikkerhedsudstyr. Zenia Lindberg Hansen er i lære ved Malerfirmaet Kjøgx i Esbjerg.

Nadja Lykke Andersen, elev ved TJ Malerfirma i Esbjerg, var den tredje elev, som brugte fire dage i Aalborg. Derudover konkurrerede kokkeelev Jesper Løbner, i lære på Ruths Hotel i Skagen, og smedeelev Mike Paaske, som er i lære ved KP Service.

nadja lykke.jpg
Nadja Lykke Andersen under konkurrencen.