Nyheder

Gode råd kan være mange penge værd

Privatrådgiver Morten Boje Jørgensen kom med mange snusfornuftige råd i forhold til unge studerendes økonomiske situation, mens han stod på scenen i Teknodromen.

I løbet af det 45 minutter lange oplæg kom han blandt andet ind på, hvilke udgifter de unge har, og spurgte til om de er bevidste om, hvor mange af de udgifter, forældrene betaler.

Privatrådgiveren gennemgik alt fra budgetter og forsikringer til SU og fritidsjob, og eleverne blev blandt andet inddraget via farvede svarkort til ”Tip en 13’er”. Han spurgte også ”hvad er en rente?”, og fik det præcise svar fra salen, at det er prisen på penge.

Untitled-1-lille.jpg

- Vær opmærksom på, at butikslån altid er dyre. Butikkerne kigger heller ikke på resten af jeres økonomi, lød opfordringen fra privatrådgiveren, der også kom med en advarsel med hensyn til de rentefri lån:  - Her skal I være særlig opmærksom på ÅOP (årlige omkostninger i procent), når I skal låne penge.

Oplægget blev rundet af med en lille video om Mikkel, der altid er flad, og htx-eleverne blev opfordret til at tjekke Facebooksiden ”Mind Your Money”, inden de afleverede deres konkurrencetaloner og sivede tilbage til klasselokalerne.

DSC_1350-lille.jpg

DSC_1345-lille.jpg

Morten Boje Jørgensen vil fremover være at træffe på skolen tirsdage i ulige uger fra kl. 11-13 frem til den 1. december. Han kommer også gerne ud i den enkelte klasse og gennemgår et emne. Det kan ske efter aftale med læreren.