Nyheder

Nicklas har en fest med programmering - online og IRL

Programmering er blevet en livsstil for Nicklas Vedsted Knudsen. Og tænker man så, at han nok sidder bag en skærm det meste af tiden og ikke får talt med ret mange, tager man helt fejl. Det unge talent er nemlig dygtig til både at udfordre vennerne og sig selv - bl.a. som frivillig til store konferencer eller ved at deltage i Dansk datalogi-Dyst 2017, som netop har indbragt ham nye oplevelser og et større netværk.

Dansk datalogi-Dyst 2017 er udtagelseskonkurrence til deltagelse i den internationale OL i datalogi, som i år foregår i Teheran, Iran. I første runde skulle deltagerne svare på en kompliceret multiple choice quiz, mens anden runde bød på tre forskellige typer programmeringsopgaver.

Ud af de mange deltagere gik de 15 bedste - heriblandt Nicklas - videre til tredje runde, hvor de   blev inviteret til at deltage i en træningslejr på Herlufsholm Skole. Træningslejren har til formål at skærpe deltagernes færdigheder yderligere og introducere dem til avanceret materiale. I slutningen af træningslejren afgør en konkurrence, hvilke seks deltagere der skal udtages til det danske hold til den baltiske informatikolympiade (BOI).

Nicklas gik ikke videre, men han har sådan set allerede vundet en masse: opdateret viden, sjove oplevelser, venskaber og et styrket fagligt netværk.

- Det var virkelig nogle intense undervisningsdage i datalogiske metoder på Herlufsholm. Vi gennemgik over 30 opgaver og fik mange korte oplæg. Fordi jeg også var med i sidste runde sidste år, følte jeg at grundstenene var på plads i år, og jeg opnåede en dybere forståelse af de mange grene af datalogien, vi var omkring, beretter Nicklas.

Aktiv mange steder
Den tidligere elev på Vitaskolens Da Vinci Linje for ambitiøse unge er vild med al ny teknologi, og i starten af sin htx-uddannelse drømte han om at blive spiludvikler.

- Nu er jeg blevet afklaret omkring, at det er programmering helt fra bunden, jeg ønsker at dygtiggøre mig i, og derfor har jeg søgt ind på datalogi-uddannelsen på Aarhus Universitet, fortæller det unge talent, der har mange jern i ilden:

Han var en af de første frivillige i Coding Pirates Esbjerg, han slog til, da en stor konference for folk i softwareindustrien - GOTO Nights, organiseret af Trifork - manglede crew, han hjælper adskillige gaming communities - bl.a. en klan i USA - med plugins til det populære spil Counter-Strike, og så er han frivillig oversætter for Steam (et computerprogram udviklet af Valve Corporation) - en tjans, der som sidegevinst han gjort ham bedre til skriftlig dansk.

Nicklas-web.jpg

Programmering er Nicklas’ store interesse, og den giver ham mange oplevelser, fordi han
opsøger dem og udfordrer sig selv.