Nyheder

Tre seje stx’ere hejste flaget i fællesskab

Emilie Jacobsen, Aida Pilakovic og Martin Bigum Berg blev nemlig færdig med deres sidste eksamen på præcis samme tidspunkt mandag morgen, og i løbet af dagen vil rigtig mange af deres klassekammerater slutte sig til dem og begynde at præge bybilledet med deres fine nye huer og store brede smil.

Første studenter-3
Årets første stx-studenter fra Rybners: Emilie Jacobsen, Martin Bigum Berg og Aida Pilakovic.

Emilie Jacobsen var glad og lettet, da hun kom ud fra eksamenslokalet med et tital for sin eksamenspræstation i historie. Med et højt karaktergennemsnit har hun næsten frit valg på uddannelseshylden, og hun har da heller ikke truffet et endeligt valg endnu.

- Det bliver nok noget med marketing og kommunikation, men først skal jeg have et sabbatår, hvor jeg vil arbejde og tjene penge til min studietid, og måske bliver der også tid og råd til at rejse lidt. Jeg tror, det vil være godt for mig at prøve lidt forskelligt og derved lære mig selv bedre at kende, inden jeg vælger uddannelse, vurderer den nybagte student.

Betjent og socialrådgiver
Samfundsfag var det sidste eksamensfag for Aida Pilakovic, og selv om det emne, hun trak, var omfattende: udvikling, handel og globalisering, navigerede hun så sikkert rundt i stoffet, at hun fik et tital for indsatsen.

- Efter sommerferien regner jeg med at kunne begynde på socialrådgiveruddannelsen her i Esbjerg. Jeg er ikke studietræt, så et sabbatår tiltaler mig egentlig ikke, konstaterer Aida.

Mens hun snakkede om globalisering, var Martin Bigum Berg i fuld gang med at forklare lærer og censor om fotosyntese og meget andet til biologieksamen, som endte med et firetal til den unge mand.

- I første omgang øger jeg min arbejdstid hos Elgiganten, og dernæst har jeg tænkt mig at søge ind ved Den Kongelige Livgarde og måske tage en sergentuddannelse, inden jeg går efter det endelige mål: optagelse på Politiskolen, fortalte Martin, omgivet af hele familien, der var mødt op for at lykønske ham.

Første studenter-1
Rektor Karsten Rieder var igen på pletten med blomster til de første studenter.

Første studenter-4

Første studenter-2
De tre studenter havde ingen problemer med at få flaget sendt til tops.