Nyheder

De tre bedste år af mit liv

Studenter der sprænger karakterskalaen med tårnhøje gennemsnit kaldes populært for ”superstudenter”. Med et gennemsnit på 12,3 kan Katrine Pedersen, der netop er blevet student fra Rybners Tekniske Gymnasium, med god samvittighed dække sig ind under denne betegnelse. Der er bare lige det, at det har Katrine ikke lyst til.

- Jeg har arbejdet rigtig hårdt for mit endelige resultat og det har kostet mange timers hårdt arbejde. Jeg vil nødigt udstilles som en ”superstudent”, for mit gennemsnit er på ingen måde kommet af sig selv, lyder det fra Katrine Pedersen, som i disse dage er travlt beskæftiget med sin studenterrunde.

KatrineHjemmesiden.jpg

Målrettet i en tidlig alder
Katrine er ikke kommet sovende til sin studenterhue med det mørkeblå bånd. Allerede i de små klasser på Spandet-Roager Skole blev Katrine seriøs omkring sin skolegang og det hang ved.

- Jeg har altid haft det forholdsvis let i skolen, hvilket nok skyldes, at jeg ret tidligt blev meget seriøst omkring det at gå i skole. Jeg fulgte meget med i timerne og det har selvfølgelig dannet et vist fagligt grundlag, som jeg sidenhen har byggede videre på.

Intet mirakel-trick
Og derfor er Katrine også meget klar i spyttet, når hun svarer på spørgsmålet om, hvordan hun har opnået sit høje gennemsnit:

- Jeg har egentlig altid stræbt efter at opnå de bedst mulige resultater, ikke for at være bedre end andre, men for at opfylde egne personlige mål. Jeg har ikke haft et eller andet mirakel-trick i ærmet, jeg har bare arbejdet utroligt hårdt for mine resultater, fortæller Katrine som heller ikke lægger skjul på, at hun i sin gymnasietid har givet afkald på flere ting.

- Der har selvfølgelig været tid til venner, familie og fritidsjob i Rema 1000, men jeg har i perioder holdt 1-2 måneders pause fra min ridning, og jeg har haft meldt afbud til sociale arrangementer – det har været et spørgsmål om prioritering, og helt bevidst fra min side.

Valg af gymnasie har betydning
Der er ingen tvivl om, at Katrine har hovedet skruet rigtigt på under den nyerhvervet hvide hue, men valg af gymnasieretning har også haft betydning for det flotte gennemsnit, mener hun:

- På Rybners Tekniske Gymnasium er der et rigtig godt studiemiljø, og det har været en enorm motivationsfaktor for mig, at der har været et godt sammenhold i klassen og at jeg har haft nogle dygtige lærere. Jeg har delt min gymnasietid med nogle helt fantastiske mennesker og det har uden tvivl været de tre bedste år af mit liv, slutter Katrine, som nu vil holde et sabbatår inden hun måske søger ind på kemiingeniør-studiet.