Nyheder

Kulturforskelle: danskerne er et nummer for sig

- At vi på de fleste grafer ligger i yderlighederne er noget, vi bør være opmærksomme på, når vi er ude i verden. Der er mange måder at leve sit liv på, og det er en afgørende forståelse at have med sig, når man vil handle med andre kulturer. Folk oplever langt flere kulturelle problemer, når de forsøger at samarbejde med os, end de gør andre steder, konstaterede Nørmark. 

Den ironiske og underfundige danske humor har de fleste udlændinge meget svært ved at følge.

- Danskerne er et af de eneste folkeslag i verden, hvor intet er helligt, når det kommer til humor! Man kan sige, at vi har en høj grad af skamløshed, forklarer antropolog og forfatter Dennis Nørmark og tilføjer, at eksempelvis vores svenske naboer slet ikke bringer humor i spil på samme måde.

Derudover er danskerne også kendetegnet ved at have en meget høj grad af tillid - til hinanden og til samfundet, og så er vi seje i optrækket, når man vil lære os at kende - indtil ketchupeffekten træder ind - hvorefter vi viser nye bekendtskaber vores klædeskab og generøst beretter om de allermest private emner!

Foredraget med Nørmark er et led i det tværfaglige undervisningsforløb ”Det Internationale Område” (DIO), hvor hhx-eleverne via undervisning, film og flere foredrag får mulighed for at lade sig inspirere forud for det eksamensprojekt, som også følger med DIO. 

IMG_2319.JPG

Ikke-navngivet-1.jpgIMG_2339.JPG (1)