Nyheder

Vi er faktisk ret specielle!

"I understand Hitler!" Lars Von Triers legendariske tale til et pressemøde i Cannes er et klasseeksempel på den ironiske og underfundige danske humor, som de fleste udlændinge har særdeles svært ved at følge.

- Danskerne er et af de eneste folkeslag i verden, hvor intet er helligt, når det kommer til humor! Man kan sige, at vi har en høj grad af skamløshed, forklarer antropolog og forfatter Dennis Nørmark og tilføjer, at eksempelvis vores svenske naboer slet ikke bringer humor i spil på samme måde.

Derudover er danskerne også kendetegnet ved at have en meget høj grad af tillid - til hinanden og til samfundet, og så er vi seje i optrækket, når man vil lære os at kende - indtil ketchupeffekten træder ind - hvorefter vi viser nye bekendtskaber vores klædeskab og generøst beretter om de allermest private emner!

DSC_0505-web.jpg

Foredraget med Nørmark er et led i undervisningsforløbet ”Det Internationale Område” (DIO), hvor hhx-eleverne via tre foredrag får mulighed for at lade sig inspirere forud for det eksamensprojekt, som også følger med DIO. Foruden Nørmark har de haft besøg af Troels Mylenberg og Mads Fuglede.

- At vi på de fleste grafer ligger i yderlighederne er noget, vi bør være opmærksomme på, når vi er ude i verden. Der er mange måder at leve sit liv på, og det er en afgørende forståelse at have med sig, når man vil handle med andre kulturer. Folk oplever langt flere kulturelle problemer, når de forsøger at samarbejde med os, end de gør andre steder, sammenfatter Nørmark. 

DSC_0508-web.jpg

DSC_0514.JPG

DSC_0507.JPG