Nyheder

Det første hold kabelmontører vinker nu farvel til ledighed

Som kabelmontør er du eftertragtet

Kemiingeniør, folkeskolelærer, maskinmester, taxachauffør… Det nye hold af kabelmontører er mildest talt en broget flok, der kommer med hver sin baggrund. Det, de har til fælles, er ledighed og lysten til endnu engang at gøre sig attraktiv for erhvervslivet.

Den store mangel på elektrikere har ledt til efterspørgsel på kabelmontører, der kan hjælpe med elektrikerarbejdet. Med den nye autorisationslov er det lovligt at trække kabler, hvis man har gennemført et kursus, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Tidligere ingeniør Leif Lindeløv er glad for, at han efter længere tids ledighed kan få en fod inden for på arbejdsmarkedet. ”Som 57-årig er det svært at få arbejde som ingeniør, men som kabelmontør er alderen ingen hindring”, lyder det fra Leif, som også ser frem til et mere fysisk job, end han tidligere har været vant til.

 med kone.JPG

Leif Lindeløv med sin kæreste, der er mødt op til fejringen

En velfortjent fejring

Det var en glædens dag i fredags, da kursusbeviset landede i hånden på de mange nyudklækkede kabelmontører. Med pølser og brød, latter og taler fra både kursister og undervisere blev dagen fejret i værkstedet på Rybners.

hOLD BILLEDE.JPG

Holdbillede af de nyudklækkede kabelmontører

Masser af rosende ord

Rækken af taler indikerede lynhurtigt, at uddannelsesforløbet havde været en succes.

I talen til de to undervisere, Rasmus Loof Hedegaard og Bill Ditlevsen, blev der ikke lagt skjult på begejstringen over de seneste 12 ugers læring, hvilket kursisterne belønnede med vin. Underviseren Rasmus takkede for det engagement og gåpåmod, deltagerne havde udvist. ”Det er velfortjent, at I nu får overrakt kursusbeviset”, afsluttede Rasmus.

gavetillærer.JPG

Underviser Rasmus Loof Hedegård og Bill Ditlevsen modtager vin fra kursister