Nyheder

Det har været en fantastisk tid

Hvordan føles det, at være færdig med gymnasiet?

- Det er en fantastisk følelse at få sin hue på efter 3 år med lektier og afleveringer. Det er en lidt bittersød fornemmelse, da jeg både er glad og lettet over at være færdig, men på den anden side er det også trist at vide, at gymnasiedagene er ovre. Nu står man overfor et helt nyt kapitel i ens liv, hvor man med stor sandsynlighed ikke kommer til at se ens venner fra gymnasiet på samme måde, som man hidtil har gjort.

LisaHjemmeside.jpg

Hvorfor faldt dit gymnasievalg på Rybners Handelsgymnasium?

- I 9. klasse var jeg i brobygning på Rybners Gymnasium. Dengang var de ikke færdige med den nye skole, men de viste billeder af, hvordan den ville se ud, og jeg tænkte, at dér ville jeg gerne gå, når jeg engang skulle i gymnasiet.

Valget mellem HHX og STX var svært, da begge uddannelser tilbød nogle gode ting. Valget faldt dog på HHX, da jeg syntes, at fag som afsætning og virksomhedsøkonomi lød vildt spændende.

Udover de flotte faciliteter og spændende fag, så syntes jeg også, at det netop var attraktivt, at skolen ville fungere som et supergymnasium med både STX og HHX under samme tag. Det ville gøre det nemmere at skifte studieretning i grundforløbet, hvis det skulle være nødvendigt, og det ville være muligt at læse STX-fag selvom jeg er HHX'er. Og så fik jeg mulighed for, at se de venner, der havde valgt STX hver dag.

Du endte med at få 27 12-taller – har du haft tid til andet ved siden af gymnasiet?

- Ja. Jeg har gået til dans, hvilket jeg har brugt en del tid på. Derudover har jeg også arbejdet i min fritid bl.a. ved Aunt Betty og i Kvickly-bageren, men også i Rybners lektiecafé. Jeg har selvfølgelig også brugt en del tid sammen med mine venner efter skole, været til gymnasiefester og min familie har jeg prioriteret højt.

Hvad skyldes dit høje gennemsnit?

- Det er svært at sætte en finger på, hvad der skyldes mit gennemsnit. Men det er en blanding af mange faktorer. Først og fremmest tror jeg, at min naturlige lyst til at lære har været en vigtig del. Og så har jeg knoklet meget de sidste 3 år. Flid og prioritering har klart haft betydning. Man kan ikke bruge det personlige drive til noget, hvis man ikke også har en vis form for selvdisciplin og er villig til at yde det, der skal til for at opnå tilfredsstillende resultater. Mine lærere og medstuderende har også bidraget til at løfte mig fagligt – jeg var ikke kommet ud med mit gennemsnit, hvis jeg ikke havde haft mine læreres hjælp, engagement og viden.

Kommer du til at savne gymnasiet?

- Jeg kommer helt klart til at savne gymnasiet. Det har været en fantastisk tid, som jeg virkelig vil huske tilbage på. Det er sørgmodigt at skulle forlade ens klasse og venner fra skolen, samt de faste og trygge rammer. Men på den anden side, så ser jeg også frem til at tage hul på en ny epoke af mit liv. Jeg glæder mig til at studere videre, lære noget nyt, møde nye mennesker og at se, hvad livet vil bringe mig.

Hvad er planen nu?

- Jeg tager et sabbatår, hvor jeg skal arbejde på Café Guldægget og spare en masse penge sammen. Jeg overvejer muligvis et højskoleophold, men jeg har ikke besluttet mig endnu.

Når mit sabbatår er ovre, kunne jeg godt finde på at læse erhvervsøkonomi og psykologi på CBS. Dansk-studiet kunne også være en mulighed. 

LisaHjemmeside2.jpg