Nyheder

Stor iværksætterkonkurrence giver vitalt gåpåmod

I alt 73 elevvirksomheder har tilmeldt sig efter et længere projektforløb på innovationslinjerne på handelsgymnasierne i Ribe, Varde, Grindsted og Esbjerg. De 16 bedste hold kvalificerer sig til regionsfinalen, hvor de skal prøve kræfter med de bedste hold fra hele Syddanmark. Holdene kæmper om retten til at kalde sig syddansk mester i iværksætteri og de 15 pladser til DM finalen, som afholdes ved et stort event i København.

Iværksætteri er in i Danmark, og derfor er det vigtigt at fremelske det gåpåmod, som kræves for at træde ud på den tynde is, man som iværksætter bevæger sig på. Det mener man hos Fonden for Entreprenørskab Region Syddanmark, FFE, der afholder begivenheden for at give unge mennesker, der interesserer sig for det vitale felt, den nødvendige erfaring og viden og kombinere den energi og ambition, der kræves for at opnå succes.

- Vores undersøgelser af undervisning, der involverer innovations- og iværksætteroplevelser i undervisningen, viser at de unge i højere grad bliver iværksættere og innovative medarbejdere i fremtiden. Præcis derfor afholder vi bl.a. Company Programme - Young Enterprise, som i år giver over 1000 unge studerende i Syddanmark muligheden for at udvikle og starte egen virksomhed. De unge arbejder på et helt realistisk grundlag, og virkelige, erfarne erhvervsfolk bedømmer arbejdet med virksomhedsidéen og hvor gennemtænkt hele set-up’et er,forklarer regionsleder ved FFE, Mikkel Jensen.

Eleverne er tilmeldt i et af de fire spor Business & Service, Trade & Skills, Society & Globalization og Science and Technology.

Konkurrencen på Rybners Handelsgymnasium giver vinderne direkte adgang til regionsmesterskabet i Syddanmark, som vil blive afholdt i Kolding den 14. marts.

Chip Mi
Rybners Handelsgymnasium har de senere år markeret sig stærkt i Mesterskabet i Entreprenørskab. Forrige år løb elevvirksomheden SubReader med Danmarksmesterskabet og sidenhen blev de også kåret som Europamestre i konkurrence med 36 lande. Sidste år gik pigegruppen Chip Mi (på billedet) hele vejen til landsfinalen for Entreprenørskab.

Fakta

  • Konkurrencen Company Programme, tidligere kendt som Young Enterprise, afholdes af Fonden for Entreprenørskab.
  • Som landsdækkende konkurrence for landets ungdomsuddannelser har Company Programme samlet flere end 4.000 deltagere på landsplan, som alle dyster med deres eget unikke produkt.
  • Formålet med konkurrencen er at samle landets iværksætterspirer med passion og drive, og at give dem et realistisk indblik i den proces, man gennemgår for at blive selvstændig eller realisere den gode idé.

 

Få aktuel viden om emnet via Iværksætterindblikket:

http://www.ffe-ye.dk/media/784726/ivaerksaetterindblikket.pdf 

 

Program

8.00 - 9.00 Elev-virksomhederne opstiller stande.

8.30 - 9.15 Dommerne ankommer til Rybners, Grådybet 73G.

Morgenkaffe og dommerbriefingUdlevering af navneskilte, og dommer mapper.

9.15 - 9.30 Velkomst ved rektor Lars Henry Andersen, Rybners

9.30 – 12.45 Messen åbner og elev-virksomhederne bedømmes

12.45- 13.45 Frokost

13.30 Alle elever står på deres stande til fotografering

14.00. Præmieoverrækkelser og afslutning ved lektor Claus Holst Christensen, Rybners