Nyheder

Digitaliseringen i den offentlige sektor er kommet for at blive

Digitaliseringen i den offentlige sektor er ikke noget nyt fænomen, men alligevel kan den stadige implementering af nye programmer give medarbejderne sved på panden og anledning til en masse spørgsmål a la hvad skal vi bruge det til? Hvad skal det gøre godt for? Hvordan bruger vi det bedst muligt? Eller bliver vi nu arbejdsløse? Men uanset hvad svaret er, så er digitaliseringen af det offentlige kommet for at blive.

 Med det udgangspunkt holdte 23 elever indenfor offentlig administration på Rybners Handelsskole en konference med emnet ”digitaliseringen i den offentlige sektor” på Tobakken i Esbjerg. Omkring 100 personer fra Esbjerg og Varde kommuner, Energistyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Politiet, Retten, Hæren og VUC deltog i konferencen, der blev holdt onsdag 17. maj.

- Vi holder konferencen som et projekt på vores skoleophold. Vi 23 elever oplever digitaliseringen i det offentlige på nært hold hver dag, og vi har selv oplevet, at det kan give nogle barrierer, når digitaliseringen går for stærkt. Vi vil gerne sætte fokus på digitaliseringen som noget positivt, som gør det offentlige mere effektivt. Og vi vil gerne gøre det med et glimt i øjet – som vi skriver i programmet – Er digitalisering en pine – kom og få din arbejdsglædevaccine, fortæller Rikke Boye Mikkelsen, der er elev i Esbjerg kommune og en af initiativtagerne til konferencen.

En af de oplægsholdere, der skulle komme med arbejdsglæde-vaccinen var stand up komikeren Morten Kirk Korsgaard – og latteren kunne han i hvert fald få frem. Han mente i øvrigt, at han var den rette til at tale om digitalisering i det offentlige, da han selv lige var skiftet fra Netflix til HBO. Og så gik han ellers videre med både fordele og ulemper ved digitaliseringen:

- Tag nu den med kopimaskinen til julefrokosten – Det er totalt oldschool – Det er jo meget nemmere med Snapchaten et hurtigt billede og 10 sekunder efter er det væk. Omvendt er der de der gamle medarbejdere, der ikke forstår Skype og mener, at der ikke er noget galt med drejeskivetelefonen.

Morten Kirk Korsgaard så dog positivt på fremtiden med hensyn til digitaliseringen.

- Jeg må sige, at I er ved at lære det – Mødebooking er jeres drug – I booker møder lige så let som I giver et like på Facebook – Jeg har oplevet at blive booket til et møde om et møde, der skulle holdes om fredagen.

Udover Morten Kirk Korsgaard var digitaliseringskonsulent ved Esbjerg Kommune, Martin Dahlstrøm Vinther, og coach Stephi Fredsted, Esbjerg Kommune oplægsholdere på konferencen.

Rikke Boye Mogensen var tilfreds med dagens forløb især fordi eleverne ikke har haft midler at holde konferencen for. Den er finansieret ved hjælp af en række sponsorer.

- Det har været så godt – Der har været en god stemning, så jeg synes, at det er gået godt.