Nyheder

57 energioperatører fik diplom

Det blev en anderledes dimissionsfest, der løb af stablen fredag middag på Varde Rådhus.

57 pedeller på bygninger i hele Varde Kommune modtog taler, klapsalver, lykønskninger, mousserende vin og diplom, fordi de har gennemført uddannelsen til service- og energioperatør.

Igennem det sidste halvandet år har de 57 energioperatører fulgt kurser på Rybners Kursuscenter, som ruster dem til at spare på energien. Det har allerede resulteret i store besparelser på den kommunale varme- og elregning, afslørede Søren Rotbøl, energirådgiver ved Varde Kommune.

buhl energioperatører.jpg
Alle pedeller/energioperatører fik overrakt et dimplom af borgmester Erik Buhl.

Både borgmester Erik Buhl og direktør for Rybners, Peter Amstrup holdt taler til de nye dimittender. Borgmester Erik Buhl sætter stor pris på pedellernes indsats, fortalte han.

- Når vi sparer penge på energien, er der lidt flere penge til andre serviceområder, sagde han blandt andet.

samlet energioperatører.jpg
De nyuddannede energioperatører med energirådgiver Søren Rotbøl, underviser på Rybners Kursuscenter Claus Herskind og borgmester Erik Buhl i front.

Direktør for Rybners Peter Amstrup lagde vægt på, at pedellerne har vendt skepsis til gå-på-mod og er kløet på med kurset. Desuden ser han denne uddannelse som uddannelse, når det er bedst.

- Jeg håber og tror også, at vi har gjort uddannelse til det uddannelse skal være, hvor man kvalificerer sig til fremtidens arbejdsmarked, sagde han og pegede på, at energibesparelser fortsat vil have stor fokus i alle jobområder.

- Tak for den positive indstilling I er gået til det med, sagde han, for han også sendte en tak til Varde Kommune for deres store og målrettede indsats på uddannelsesområdet.

peter amstrup energioperatører.jpg
Direktør Peter Amstrup holder tale. 

mad energioperatører.jpg
Efter taler, fællesfoto og overrækkelse af diplomer var der lidt godt til ganen.