Nyheder

160 glade elever dimitterede fra Rybners Handelsskole

Stolte forældre og lærere, utålmodige børn og ikke mindst cirka 160 glade elever med hvide huer og lilla bånd fyldte godt op i aulaen på Rybners Handelsskole i Svendsgade, da der torsdag den 26. juni var dimission med musikalske indslag, indtryk fra de forgangne år på storskærm, champagne, klapsalver og hvad der ellers hører sig til en så festlig anledning.

dimission4.jpg
Rybners Handelsskoles lille kor gav et par numre

136 elever afsluttede handelsskolens grundforløb, mens 24 elever udgjorde det sidste hold af GSK – gymnasial suppleringskursus. En årgang på handelsskolen, som har scoret det højeste gennemsnit i mange år, fortalte uddannelseschef Dorte Lockdahl i sin tale til dimittender og forældre.

- I er dygtige. Rigtig dygtige. Aldrig har vi afsluttet grundforløbsprojekterne med så mange 12-taller og et historisk højt gennemsnit generelt. Censorerne er imponerede over jeres viden og kunnen. Det er vi også, men mest er vi stolte og glade på jeres vegne, sagde hun.

dimission5.jpg (1) 
Uddannelseschef Dorte Lockdahl holdt tale og uddelte legater

Det på trods af, at eleverne begyndte deres uddannelse i en cykelkælder på Spangsbjerg Møllevej, før Handesskolen flyttede til Svendsgade.

- Selvom nogen af jer kalder det et kunstmuseum, så har I på hver jeres unikke måde været med til at kickstarte en ny begyndelse for handelsskolen. Det skal I have tak for, sagde Dorte Lockdahl, før hun ønskede tillykke og held og lykke med den videre praktiktid og lod klasselærerne uddele eksamensbeviserne.

dimission3.jpg

I alt 12.000 kroner fra J. Willemoes Fond blev uddelt i 6 legater, mens HK gav et legat til den bedste kammerat på årgangen. Skolens lærere var blevet enige om, hvem der fortjente legaterne, som gik til de elever, som har gjort den største indsats i løbet af uddannelsen. Legaterne gik til Kenny Friis, Line Winter Iversen, Maria Svendsen, Peter Huus, Kamilla Anita, Anni Andreassen og Kenneth Johansen.

dimission2.jpg
En dag med masser af krammere.