Nyheder

Dimissionen er et minde for livet

DSC_1754-lille.jpg

DSC_1766-lille.jpg

- Jeg tror, I vil kigge tilbage og synes, at gymnasietiden er gået utroligt stærkt. Mit råd til jer er: lev i nuet, udnyt de muligheder, der kommer, og tag de udfordringer op, livet byder jer. Vi ved, I er klar - det har I vist. Og vi ved, at I vil være gode repræsentanter for gymnasiet på de videregående uddannelser, lød det blandt andet fra rektor Lars Andersen i sin tale til studenterne.

Fra aulaens førstesal fulgte en stor flok 50-års jubilarer med i dimissionen. En af dem, Poul Larsen, student fra Esbjerg Statsskole 1965, havde også et par gode råd til de unge mennesker:

- Forventningerne til jer er store - ikke mindst jeres egne. Husk at have jer selv med og vær tro mod jeres egen kurs. Sørg for at jeres mål er realistiske, og sæt gerne en ny kurs om nødvendigt.


DSC_1795-lille.jpg

 

DSC_1810-lille.jpg

Joachim-lille.jpg
Stående bifald til Årets Student
Dimission er også lig med uddeling af legater, og dagens absolut største bifald gik til Joachim Holt fra 3z, der med et snit på imponerende 12,4 blev Årets Student. I sin tale kunne han fortælle, at han mistede sin mor samme dag, som han skulle op til sin sidste eksamen. Men i hendes ånd gennemførte han ikke blot eksamen – han fik også 12. Efter talen var der stående bifald fra den stopfyldte sal.

Joachim skal i øvrigt senere på sommeren repræsentere Danmark ved det internationale Kemi-OL i Azerbaijan.

Legatet for det andenhøjeste gennemsnit (12,1) tilfaldt hhx’eren Jeppe Thygesen Nielsen fra Bramming, og derudover fik Sara Erica Olsen fra 3e HK-legatet på 2000 kr.

Ude i klasselokalerne fik ti hhx-studenter tildelt en flidspræmie på 2300 kr. fra Esbjerg Erhvervsudviklings legatudvalg. Legatet er skænket af ”Konsul J. Villemoes legat 1941”. Derudover blev i alt 40.000 kr. tildelt 17 studenter i forskellige legatportioner fra Oskar og Lida Nielsens fond.

Efter champagneskål og knus og gaver til lærerne gjorde studenterne sig klar til at begive sig mod Torvet og slutte sig til den obligatoriske dans om rytterstatuen. De blev ledt an af et festklædt band og fulgt på vej af en flot og nypudset motorcykel kortege.

Se mange flere fotos fra dimissionen i Grådybparken her (Facebook).

DSC_1777-lille.jpg

 

DSC_1878-lille.jpg

 

DSC_1920-lille.jpg

DSC_1938-lille.jpg