Nyheder

Glade studenter: - Vi gjorde det!

Se mange flere fotos på Facebook! Rybners Gymnasium - Grådybet  Rybners Tekniske Gymnasium

I Grådybet, hvor det almene gymnasium og handelsgymnasiet har hjemme, var aulaen fyldt til sidste stoleplads, da 239 hhx-studenter og 219 stx-studenter dimitterede foran deres stolte forældre eller andre pårørende.

- Det er noget af en rejse, I har været på, konstaterede en lettere rørstrømsk rektor Lars Andersen, der holdt sin definitivt sidste dimissionstale og nu går på pension. - Husk at tage nogle chancer – hvis ikke I gør det, har I tabt jer selv. Der vil altid komme nye muligheder, lød hans råd til de smukke unge mennesker med de blå og røde huer.  

Lars Andersen modtog skulderklap og en stor buket blomster af administrerende direktør på Rybners, Peter Amstrup, inden han til stående bifald forlod scenen.

IMG_7231-web.jpg

Drop perfekthedskulturen
Som gæstetaler talte 25-års jubilaren Yildiz Akdogan, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og med egne ord ”grønthandlerens datter fra Esbjerg”.

Med udgangspunkt i sig selv fortalte hun om de uddannelses- og karrierevalg, hun selv har været igennem, siden hun i 1993 som den første i familien blev student.

- I adskillige år har der været fokus på, at studenterne hurtigst muligt kommer i gang med en videregående uddannelse, men heldigvis er der nu ved at ske et politisk opbrud. Mit råd til jer er derfor: skynd jer langsomt, sagde Yildiz, der også kom ind på den psykiske sårbarhed, som ”perfekthedskulturen” anført af de sociale medier skaber:

- Et rigtigt kram er mere værd end et like. Husk at være tilstede i nuet, og find modet til at være mindre perfekte!

I alt 55 jubilarer deltog i år i den festlige dimission, som de fulgte fra balkonerne på første sal.

IMG_20180629_095034-web.jpg


00100dPORTRAIT_00100_BURST20180629103019518_COVER-web.jpg

Årets (super)student
Med et imponerende gennemsnit på 12,6 inklusiv bonuspoint blev hhx-studenten Jakob Skriver Matthisson fra 3t kåret til Årets student.

- Vi gjorde det!, proklamerede superstudenten til stor jubel i sin tale, hvor han blandt andet lagde vægt på, at det ikke er karaktererne, der er det vigtigste: - Vores personlighed er så meget mere!

Han fremhævede også fællesskabet mellem de blå og røde Rybners-elever og sendte en kærlig hilsen til sin matematiklærer og hans mange prøve-prøver.

I klasserne udleverede klasselærerne eksamensbeviserne til eleverne, mens forældrene forevigede øjeblikket, hvorefter turen gik med trommer, banjo og hornmusik til Torvet. 

IMG_7393Lars_henry_optog09-web.jpg

Flere klapsalver
På Rybners Tekniske Gymnasium var glæden og lettelsen også til at få øje på hos de 142 studenter, der sad på de forreste rækker i den fyldte Teknodrom.

Og også her, hvor rektor Lars Andersen har haft sin gang i omkring 15 af de i alt 19 år på Rybners, fik han takket pænt af med en lille tåre i øjenkrogen, og lige som i Grådybet blev han klappet af scenen til et stående bifald.

Htx-studenterne blev kaldt på scenen klassevis for at få deres eksamensbevis overrakt af uddannelsesleder Michael Fallesen, mens de stolte forældre kæmpede om at få en optimal kameravinkel, så øjeblikket kunne foreviges.

Inden turen gik mod Torvet - og et kapitel sluttede for at et nyt kan begynde - blev der skålet i champagne og uddelt mange varme knus.

IMG_7772-web.jpg 

DSC_4729-web.jpg

De modtog legater:

Rybners Almene Gymnasium og Rybners Handelsgymnasium:

Fra Lida og Oskar Nielsens Fond blev der uddelt legater for i alt 40.000 kr. De gik til Stine Haslev Christensen, Søren Ulrik Ilsøe, Conny Lund Klausen, Nanna Løvstrøm Olsen, Rikke Nørgaard, Laura Nielsen, Viktor Gjerstrup Paulsen, Niels Wenzelsen Teuchler, Jakob Skriver Matthisson, Henrik Lundby Pedersen, Jacob Kirk Larsen, Laura Marie Nielsen, Per Klint, Anne Sofie Kristiansen, Mia Spangsberg Sørensen, Laura Brun Højrup, Emma Fuglkjær, Sofie Bruun Thomsen, Isabella Frost-Larsen, Mikkel Højberg Berggreen, Jasmin Franzen Forsberg og Ina Rud Folmer.

Kristian Hintz Jensen fra 3j.modtog HKs Legat på 2000 kr.

For det højeste karaktergennemsnit (12,6 inkl. bonuspoint/11,9 ekskl. bonuspoint) blev Jakob Skriver Matthisson fra 3t på HHX belønnet med 3100 kr.

Rybners Tekniske Gymnasium:

Fra Lida og Oskar Nielsens Fond blev der uddelt 5000 kr. til hver af de fire studenter, der har opnået det højeste gennemsnit. De fire er Thea Stenberg Hansen, Mads Bech Toftrup, Kaare Østergaard Kristensen og Cecilie Victoria Andersen.

Sara Vejgaard Kristensen og Amelia Liv Opstrup Valentin modtog legatet for ”Godt studiemiljø 2018” på 2000 kr. skænket af Blue Water Shipping.

Ahmet Memisevic modtog legatet for ”Bedste kammerat 2018” på 2000 kr. skænket af Nordea.

Malthe Uldbæk Iversen modtog legatet for ”Samarbejde med eksterne partnere 2018” på 2000 kr. skænket af Blue Water Shipping.

IMG_7728-web.jpg

IMG_7290-web.jpg

Foto oppefra-web.jpg