Nyheder

Fem elever dyster til DM i Skills

eres arbejde skal være helt kvalitetshåndværk, de er under tidspres, og mange tusinde mennesker kommer forbi og betragter dem, mens de arbejder. Smedeelev Mike Paaske, kokkeelev Jesper Løbner og malereleverne Nadia Lykke Andersen, Zenia Lindberg Hansen og Rebecca Guldbrand Vedstesen arbejder for øjeblikket under et enormt tidspres til DM i Skills.

IMG_0598.JPG (1) 
Det er første gang, at tre af malerkonkurrenterne til DM i Skills kommer fra samme skole. Zenia Lindberg Hansen og Rebekka Guldbrand Vedstesen har fået lov at stå ved siden af hinanden. 

Men det går godt melder deres undervisere. Smedeelev Mike Paaske er godt med. Og også malereleverne er ved godt mod ifølge underviser Hanne Asmussen, som har trænet pigerne. Især Rebekka Guldbrand Vedstesen, som vandt DM i Skills sidste år og siden er blevet Nordisk Mester.

IMG_0593.JPG
Nadja Lykke Andersen

- Det er tydeligt, at Rebekka har prøvet det før. Hun er den der er længst med sine opgaver, men Zenia og Nadja er også godt med. Det er alle sammen nogle dygtige unge mennesker, og det er umuligt at have nogen fornemmelse for, hvem der er bedst. Der er ingen tvivl om at pigerne fra Rybners får kamp til stregen, til gengæld ved jeg at de gør deres bedste og så lige lidt til, fortæller Hanne Asmussen. 

De tre piger skal male efter skitser, som de skal skalere op, male med fri hånd, lakere en dør, tapetsere og lave egen dekorering af en væg.

IMG_0579.JPG
Smedeelev Mike Paaske smeder en trækvogn med aftagelige sider, forskellige lejer og mange vanskelige svejsninger

Konkeelev Jesper Løbner skal fremtrylle en gourmetmenu, som skal bestå af pandestegt kalvefilet, kogt kalvebryst vendt i aromatisk sauce med syltede sennepskorn, kartoffelmos på kroniske, ost, stegte skorzoner og rå marineret rosenkål. Og til dessert iscreme på kefir og dertil vanillebudding med valnødder, sprød karamel og karamelcreme.

I eftermiddag bliver det afgjort, om Jesper Løbner går videre til kokkenes finale i morgen. De andre skal også konkurrere i morgen. 

IMG_0571.JPG
Reddereleverne står ved en demonstrationsstand, hvor de viser og fortæller blandt andet om genoplivning. Det er der stor interesse for.