Nyheder

Rybners-gruppe fik andenplads til DM i Teknologi

Finalen for DM i Teknologi foregik på Munkebjerg Hotel i Vejle onsdag den 28. september. Dagen inden var pigerne – sammen med de øvrige regionale vindere – inviteret til en workshopdag, hvor de fik oplæg om innovation, forretningsudvikling og performance m.m.

- Vi fik meget ud af dagen, som generelt bare var super god, beretter Lise Andersen.

På finaledagen klappede alt også:
- Vores fremlæggelse var spot-on, og vi fik da også megen positiv feedback, fortæller Lise Andersen, der selvfølgelig ikke kan lade være med at ærgre sig lidt over, at dommerne ikke vurderede deres gruppe bedst. Præmien på 1000 kr. til hvert gruppemedlem var dog et plaster på såret.

Idéen bag den tidstemperaturindikator, som pigerne har udviklet, vil de nu overveje at sælge videre, så den kan blive videreudviklet og sat i produktion. Siden de regionale mesterskaber har holdet haft flere virksomheder indover med feedback, blandt andet Coop, Spisestuen og Hotel Hjerting.

DSC_2836.JPG

Fakta om pigernes idé
Tidstemperaturindikatoren kan afhjælpe problemet med transporten af blandt andet fersk, hakket kød mellem producent og detailbutik. Ofte bliver kødet ikke transporteret ved korrekte temperaturer, hvilket kan resultere i sygdom. Derfor har htx-eleverne udviklet et produkt, som ved hjælp af olier indikerer overskredne temperaturer. Dette sikrer både kontrollører, fragtmænd, restauranter og butikker, at det kød, de modtager og sælger, er korrekt opbevaret og sikkert at spise.Derfor har vores elever udviklet et produkt som ved hjælp af olier indikerer overskredne temperaturer. Dette sikrer både kontrollører, fragtmænd, restauranter og butikker, at det kød de modtager og sælger, er korrekt opbevaret og sikkert at spise

Vindere1.jpg