Nyheder

Elever arbejder under hårdt pres til DM i Skills

De 37.000 kvadratmeter i Bella Center i København summer af liv på udstillingsstande og arbejdende værksteder med alt fra maskinsnedkere, som udskærer træ, over social- og sundhedshjælpere, der arbejder med lifte, til kokke, som flyver rundt i de opsatte køkkener. Et hav af mennesker, primært elever fra folkeskolens ældste klassetrin, vrimler ind og ud mellem hinanden og standene. De mange mennesker og maskiner danner en konstant summen af støj.

Men midt i vrimlen og støjen arbejder elever fra erhvervsskolerne i Danmark med høretelefoner i ørene som rolige små øer af fokus og koncentration.

Blandt andre eleverne fra Rybners Tekniske Skole, malerelev Andrea Mathiasen og tømrerelev Mads Tranholm. Hegnet inde bag snore og stakitter arbejder de fokuseret på at komme flot i mål til DM i Skills. For Andrea Mathiasen, som er elev ved Fanø Farver, er fredag den tredje konkurrencedag. Hun har været i gang til klokken 19 og 20 de første to dage og føler sig presset.

- Jeg er ikke sikker på, at jeg når det, fortæller hun i sin præcis 20 minutters frokostpause.

andreaweb1.jpg
Klik her og se flere billeder af Andrea Mathiasen på vores Facebook-side >

For at der ikke skal være forskel på, hvor lang tid eleverne har til prøven, er pauserne nøje afmålte. Det faglige resultat er Andrea Mathiasen til gengæld godt tilfreds med. Hvis bare hun når det.

Skæv begyndelse
Mads Tranholm er mere utilfreds med sin faglige præstation. Den første dag lavede han en fejl, som han aldrig har lavet i værkstedet, når han har trænet til DM i Skills. Mads Tranholm ligger derfor efter første dag på sidstepladsen blandt de syv deltagere.
Det var ikke så godt, konstaterer han ærgerligt.

madsweb.jpg
Se flere billeder af Mads Tranholm, som arbejder til DM i Skills, på vores Facebook-side >

Men efter en opmuntrende snak med sin træner efter den første dag, arbejder han ufortrødent videre. Man kan aldrig vide, hvordan konkurrencen udvikler sig.

Tjener og kok har været på
Både tjenerelev Joachim Billingsted og den nyudlærte kok, Nikolaj Rasmussen, konkurrerede begge inden for deres fag torsdag. Fredag omkring klokken 17 får de at vide, om de går videre til finalen, som er lørdag.

Lørdag eftermiddag bliver de endelige vindere kåret til et arrangement i Bella Center.

  • FAKTA
    DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.
  • Omkring 300 unge dyster inden for 36 forskellige fag om at blive landets bedste. I alt er 51 af landets 107 erhvervsuddannelser repræsenteret ved DM i Skills.
  • DM i Skills er Danmarks største uddannelsesarrangement. Der forventes omkring 50.000 besøgende til DM i Skills i løbet af de tre dage, som det varer.