Nyheder

DONG opkvalificerer Horns Rev 2-teknikere om vinteren

Normalt ligger deres arbejdsplads i Nordsøen cirka 30 kilometer fra land i vindmølleparken Horns Rev 2. Om sommeren bor de 30 – 40 teknikere, som sikrer, at møllerne fungerer, syv dage ad gangen på bopælsplatformen og sejler ud og laver service på møllerne. Men i løbet af vinterhalvåret sejler de ud og hjem samme dag - når vejret tillader det. 

Skræddersyet efteruddannelse
Og så sørger deres arbejdsgiver DONG Energy for, at de få ny brugbar viden, så de bliver bedre rustet til jobbet på Nordsøen. Allerede i foråret kontaktede DONG Energy Rybners Kursuscenter for at få sammensat et efteruddannelsesforløb på i alt tre uger skræddersyet til virksomhedens behov, fortæller senior maneger for operations på Horns Rev 2, Allan Overbeck.

- Vi vil rigtig gerne opkvalificere vores folk og sørge for at de holder de rette kompetencer. Vi vil selv gerne forme det – så vi selv kan specificere indholdet og påvirke den uddannelse de skal have. Jeg starter med at snakke med virksomhedskonsulenten, hvor jeg fortæller, hvad vi har behov for. Vi sætter os sammen for at lave en plan – og så kommer der en drejebog sendt fra Rybners Kursuscenter. Og enten er det, som det skal være, eller også skal det rettes lidt til. Så får man det, som man gerne vil have det. Det fungerer simpelthen, forklarer Allan Overbeck.

En fagligt blandet gruppe
Teknikerne er fagligt set en blandet gruppe, hvor cirka halvdelen er elektrikere og resten er uddannet som mekanikere, VVS- og energiteknikere, smede eller lignende. De laver altid service på møllerne i blandede hold, så de supplerer hinanden. Men der behov for, at alle ved lidt om teorien bag de elektriske installationer, hydrauliske, pneumatiske og andre systemer, som sikrer, at vingemøllerne kan dreje rundt og strømmen komme videre i land.

DONG Horns Rev2.jpg
Teknikerne Klaus Volquartzen og Lars Vilstrup Andersen har skiftet Nordsøens brusen ud med Rybners Kursuscenters styrings- og reguleringscenter. 

Kurset består både af tekniske fag i styrings- og reguleringscentret og af et forløb i teamsamarbejde, og kommunikation. For mange af teknikerne har ”den bløde del” været helt nyt, men de er afhængige af et godt samarbejde.

- Jeg synes det er vigtigt, at man som person tager ansvar for sit eget arbejde. Det er vigtigt at vide, hvem man selv er som person og hvordan ens kollega er, og hvordan man selv og kollegerne reagerer, forklarer Allan Overbeck.

Forskelligt udbytte
Specielt den teknisk faglige del, synes teknikerne Klaus Volquartzen og Lars Vilstrup Andersen godt om. Klaus Volquartzen er uddannet VVS-energitekniker og Lars Vilstrup Andersen som entreprenørmaskinmekaniker. Med deres forskellige uddannelser får de forskelligt ud af kurserne.

- Jeg har meget gavn af kurserne i hydraulik, for jeg har aldrig lært teorien bag det jeg laver, siger Klaus Volquartzen.

- Jeg har fået mere ud af det elektriske, tilføjer Lars Vilstrup Andersen.

De er begge to glade for at DONG Energy sender dem på opkvalificering i løbet af vinteren.

- Jo mere kursus man får, des bedre står man på arbejdsmarkedet. Man får tilegnet sig noget gratis viden, konstaterer Lars Vilstrup Andersen.

FAKTA 
Vil du vide mere om at få et kursus specielt tilrettelagt efter behovende i din virksomhed? Så kontakt virksomhedskonsulenterne: 

Kirsten Sinding, mobil: 61220955, e-mail: ksi@rybners.dk

Thomas Christiansen, mobil: 61145499, email: tc@rybners.dk