Nyheder

DSB bruger Rybners Kursuscenter til e-learning

Næsten alle de ansatte i DSB, som har med togenes drift at gøre, arbejder ved eller med strømførende anlæg. Det drejer sig om 1000 mennesker. De skal ifølge loven hvert år forny kendskabet til L-AUS-bestemmelserne. At lægge kursusformen over til e-learning gør det lettere at sende folk på kursus. E-learning-kurset kan lægges, når det passer ind i planen, og medarbejderne kan tage kurset, hvor det passer dem bedst, forklarer Jannick Niels Tetsche, maskinmester ved DSB og ansvarlig for projektet.

- Det er mere produktionsvenligt. Det er en mere fleksibel måde at afholde L-AUS-kurser. Man kan bedre tilrettelægge arbejdsdagen, siger han.

Rybners Kursuscenter udbyder L-AUS e-learning, som sikrer, at deltagerne ved, hvordan de opfører sig sikkert i forhold til strømførende anlæg, og hvis der skulle ske uheld ved strømførende anlæg. Det er essentielt for DSB, at der er styr på sikkerheden. Hvert tredje år skal medarbejderne derfor fortsat på et holdkursus, så de kan stille spørgsmål og blive personligt instrueret.

Rybners Kursuscenter har sammen med DSB specialtilrettelagt e-learning-kurset, så eksempler, billeder og slides er fra DSB. Dermed kan de DSB-ansatte relatere det lærte direkte til arbejdet i deres dagligdag. Ligeledes har kursuscentret specialtilrettelagt holdundervisningen til DSB’s forhold. Noget, som Rybners Kursuscenter gør for flere virksomheder, oplyser virksomhedskonsulent Kirsten Sinding.

- Billeder, slides og eksempler fra arbejdsdagen gør det ikke kun lettere at forstå, men gør også den viden man har tilegnet sig på kurset mere anvendelig i dagligdagen. Det er lettere at gøre tingene korrekt, når man har set, hvordan man gør det i de situationer, som man står i i dagligdagen, siger hun.

For at gennemføre kurset skal deltagerne løbende besvare tests, og skal bestå prøven for at få et bevis på at kurset er gennemført.
Kurset er løbende blevet rettet til efter DSB’s ønsker, og kursusdeltagerne melder om stor tilfredshed i evalueringerne.

Jannick Niels Tetsche vil ikke sætte tal på, hvor meget DSB sparer ved halvt at gå over til L-AUS e-learning, men han understreger, at det betyder meget i forhold til fleksibilitet på arbejdspladsen.