Nyheder

Elever fra teknologi-linjen præsenterede potente ideer

dsc_0202-lille.jpg

Lærerne Mette Lolk, Ingrid Christensen og Henry Hansen, som undervejs fik hjælp af en ekstern dommer i skikkelse af virksomhedskonsulent Peter Voigt fra praktikcentret, havde hele formiddagen travlt med at komme rundt til de 11 grupper for at få demonstret og forklaret om alt fra en gasgenerator til en app. 

Dommerne kom blandt andet forbi standen Lexign, hvor Denise, Henrik og Benjamin præsenterede deres ide. De tre deltog sidste år i Young Enterprise med et andet produkt.   

- De fleste grupper har valgt at videreudvikle det produkt, de arbejdede med sidste år, men vi havde brug for at tænke nyt, forklarer Denise. 

Nytænkningen har udmøntet sig i en fiks cykelholder, som især imødekommer et behov blandt cyklister med knæ- eller rygproblemer. 

- Vi har snakket med flere cykelentusiaster, som bruger lang tid på at pleje og vedligeholde deres cykel og derfor har brug for nem adgang til cyklen. Det smarte ved Lexign er, at den kan hænge alle steder, forklarer Henrik. 

 dsc_0209-lille.jpg

Der var præmier til de tre grupper, som dommerne samlet set bedømte, havde de bedste ideer og præsentationer. E-Gas løb med tredjepladsen - og en stor pose snolder til hvert gruppemedlem - for deres idé med en gasgenerator, der omdanner for eksempel træflis til gas, som kan forbrændes.

dsc_0210-lille.jpg 

På andenpladsen kom AVIDI, der har lavet et træksystem til en plejeseng, så plejeren ikke skal bakse med at flytte patienten rundt for at få bæreselen ind under patienten.

 dsc_0213-lille.jpg

Vindergruppen kalder sig NOMIBA. De har lavet en app, som kan mindske fødevarespildet både hos forbrugeren og i supermarkedet.

dsc_0203-lille.jpgdsc_0207-lille.jpgdsc_0208-lille.jpg