Nyheder

Elever og virksomheder fandt hinanden

30 virksomheder blev ombejlet i E.G.F-Hallen i Esbjerg, da Elevpladsmessen 2017 torsdag løb af stablen. Omkring 300 elever fra handelsskolerne i Grindsted, Ribe, Varde og Esbjerg dukkede op med CV og ansøgninger til de virksomheder, som de håber, de kan lande en elevplads ved. Efter sommerferien er de klar til elevpladser inden for handel, på kontor eller i butik.

Begge parter vil have det bedste. En god elev eller en god elevplads. Men hvad er egentlig en god elev og en god elevplads. Vi spurgte nogle af deltagerne på Elevpladsmessen. 

Man skal kunne lære en masse
Steffan Elgaard Kristensen er EUX-elev på Rybners Handelsskole, og han håber, han kan lande en elevplads ved Føtex eller Bilka. Igennem sit fritidsarbejde i Rema1000 igennem to år, har han fået øjnene op for mulighederne inden for detail

- En god elevplads er et sted, hvor de tilbyder et godt skoleophold, hvor man kan lære en masse ting. Jeg har snakket med Føtex og Bilke i dag, og det gik rigtig godt, synes jeg, fortæller Steffan Elgaard Kristensen, som afleverede en ansøgning, et cv og en anbefaling fra Rema1000.

Steffan.jpg
Steffan Elgaard Kristensen

De skal være ambitiøse
Statsautoriseret revisor Mikkel Boeck Eisgart repræsenterede revisionsfirmaet Martinsen til elevpladsmessen.

- En god elev er en, der kommer med den rette tilgang. En der udstråler, at de vil være revisor, at de vil Martinsen og vil frem i livet. En god elev er nysgerrig,ikke bange for at tage fat og handler proaktivt, hvis der er fem minutter, hvor der ikke kommer opgaver dumpende af sig selv, fortæller han.

Mikkel.jpg
Mikkel Boeck Eisgart

Han fik også en del gode snakke med interesserede elever.

- Der har været et par stykker, som kunne være et emne, fortæller Mikkel Boeck Eisgart, som lægger vægt på eleverne vil noget med deres uddannelse.

Man skal have ansvar 
Helena Lindberg får på EUX kontor og håber på at få foden inden for ved et shipping- og speditionsfirma som Blue Water.

- En god læreplads er et sted, hvor jeg kan få lov til at få ansvar og til at udvikle mig. Og så er det et sted med et godt arbejdsmiljø, hvor man kan have det godt med kollegerne, siger Helena Lindberg, som har snakket med Blue Water. 

Helena Lindberg har allerede søgt plads ved Blue Water og brugte elevpladsmessen som mulighed for at præsentere sig selv personligt og høre mere om stillingen. 

- Det lød rigtig spændende, siger hun. 

IMG_0546.jpg
Helena Lindberg

En elev med gå-på-mod
Claus Sørensen er indkøbschef i iBob og er på udkig efter en indkøbselev. 

- Man kommer til at købe nogle af de 35.000 varenumre, som vi sælger. 80 % bliver købt i Kina, så der kommunikerer man med vores afdeling i Zhuhai og med fabrikker dernede og med marketingafdelingen, som laver designs, fortæller han kort om stillingen som indkøbselev, før han giver sig ud i et skudsmål af en god elev. 

- En god elev er en, der har drive og ikke er bange for at tage beslutninger og springe ud i ting, siger Claus Sørensen, som har talt med nogle velforberedte elever i løbet af dagen. 

IMG_0543.jpg
Claus Sørensen

En serviceminded elev
Laura Robinson er elevansvarlig ved Sport24 Esbjerg. 

- En god elev er meget imødekommende og åben for nye opgaver. Sport24 lever højt på service, man man skal være serviceminded. Jo mere selvsikker en elev er og jo mere han eller hun selv går i gang med opgaverne jo bedre, siger Laura Robinson, som har haft besøg af mange elever på standen. 

Laura.jpg
Laura Robinson

Se flere billeder på Facebook

FAKTA

Elevpladsmessen er arrangeret af Rybners Handelsskole i samarbejde med Varde Handelsskole og Handelsgymnasium, Handelsgymnasiet Ribe samt Erhvervsgymnasiet Grindsted.
Der arrangeres busture til elever udenbys fra.