Nyheder

Elever som mythbusters på teknisk gymnasium

Kan lyd sprænge glas? Hvor godt virker Vanish og gælder fem sekunders-reglen? I sidste uge havde førsteårseleverne på Rybners Tekniske Gymnasium Mythbuster-projektuge, hvor eleverne selv skulle finde en myte, opstille et videnskabeligt eksperiment og til sidst be- eller afkræfte myten. Projektugen sluttede af med besøg af hele ni 7. klasser, som forventningsfuldt var mødt op på gymnasiet.

hjemmeside4.jpg

hjemmeside2.jpg

Folkeskoleelever på gymnasiebesøg

Uddannelsesleder Michael Fallesen bød folkeskoleeleverne velkommen på Rybners Tekniske Gymnasium, men ret hurtigt blev 7. klasserne sluppet løs på egen hånd. Ved stande rundt om, fortalte gymnasieeleverne om deres valg af myte og demonstrerede, til folkeskoleelevernes store fornøjelse, hvordan de havde grebet forsøgene an. Flere steder var det endda også muligt, at være en del af forsøget selv.

En gruppe havde for eksempel lavet en bro af gaffatape, og deres påstand lød, at den sagtens kunne holde til, at man gik på den. Med lovning om en støttende skulder fik gruppen overtalt flere elever til at vove sig op på gaffatape-broen – og den holdt!

hjemmeside1.jpg

Kåring af det bedste forsøg
Folkeskoleeleverne blev tildelt en stemmeseddel, og det var op til dem at bedømme hvem, der havde lavet det bedste forsøg. Og selvom der var mange gode kandidater, så var det gruppen med røgkanonen der kunne lave røgringe, der løb af med sejren.

hjemmeside3.jpg